Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

VersusVirus ili Viralna akcija protiv virusa – postani dio rješenja


Virus koji izaziva COVID-19 zatekao nas je nespremne, uzrokovao pandemiju i globalno “zatvaranje” svega – ljudi, gradova i gospodarstva. No, što je možda najbitnije, pokazao nam je da je moguća promjena preko noći.

Vodeći se tom mišlju Impact Hub Zagreb, Tehnološki Park Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, EIT Climate KIC, REGEA, Lean Startup Croatia, Riječka razvojna agencija Porin, Ivy Digital, Mohacho, Enfinita odlučili su pokrenuti VersusVirus.

Riječ je o viralnom hackathonu, u prijevodu maratonskom zajedničkom promišljanju ideja koje su nam potrebne kako bismo pronašli rješenja u trenutku ove krize, ali i izgradili otpornosti nakon pandemije i obnovili gospodarstvo i zajednicu.

Svatko od nas može biti dio promjene na bolje, a ovaj hackathon prava je prilika za sve bilo da ste pojedinac, student, znanstvenik, radnik, avanturist, zaposlen, nezaposlen, aktivist, institucija,

Unutar 48 sati imate priliku dati svoj doprinos, a ideju možete prijaviti na poveznici https://versusvirus.hr do 17.04. u 12h.

Hackathon kreće 17.04. prijavom sudionika, podjelom u timove i razradom ideja. Kroz subotu i nedjelju (18. – 19. 04.) timovi će razrađivati ideje uz vodstvo mentora, a događaj će se zaključiti u nedjelju navečer kada će timovi predstavljati svoje završno rješenje pred žirijem koji će proglasiti pobjednike. Pobjednici će dobiti mentorsku podršku u daljnjem razvoju ideja.

Ako nemate ideju, ali imate potrebno znanje i vještine možete se prijaviti kao mentor.

Neke od područja na koje se sudionici mogu fokusirati i za koje mogu ponuditi rješenja su odgovor na pandemiju koronavirusa, okoliš i klima, edukacija, zdravlje, mediji i zabava, ekonomija i gospodarstvo te umjetnost i kreativnost.

Organizatori naglašavaju: “Sada imamo priliku za ponovno razmišljanje o onome što se događa sljedeće, što će se dogoditi nakon prolaska krize COVID-19, imamo jedinstvenu priliku za ponovno započinjanje i ponovno stvaranje naše zajedničke budućnosti, budućnosti kakvu želimo. Vrijeme je za akciju.”

Budite dio VersusVirus

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top