Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Javno savjetovanje o Planu za klimatske ciljeve do 2030. godine


Europska komisija poziva građane EU-a da do 23. lipnja 2020. godine iznesu svoje stavove o planiranom povećanju ciljeva za smanjenje emisija u EU do 2030. godine te predlože nove mjere i politike potrebne za smanjenje emisija CO2.

U okviru Europskog zelenog plana Europska Komisija u rujnu ove godine predstavit će sveobuhvatan plan za povećanje klimatskih ciljeva EU-a do 2030. godine. Planom će se predložiti povećanje trenutačnog cilja EU-a do 2030. s najmanje 40% smanjenja emisija stakleničkih plinova na najmanje 50% ili 55% u usporedbi s razinama emisija iz 1990. godine.

Komisija će također predložiti da se novi cilj ugradi u pravo EU-a, prvo izmjenom nedavno predloženog europskog klimatskog zakonodavstva, a kasnije i sektorskim zakonodavnim prijedlozima.

Plan Europske komisije je prikupiti informacije, stavove, mišljenja i prijedloge širokog kruga dionika. Stoga su pozvani građani, civilno društvo, poduzeća, nevladine organizacije, akademska zajednica, te nacionalna, regionalna i lokalna tijela vlasti da se uključe u savjetovanje.

Internetsko savjetovanje otvoreno je od 31. ožujka do 23. lipnja 2020. godine u ponoć, a možete mu pristupiti ovdje.

Dodatne informacije:

Izvorni tekst

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top