Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Svečano otvorena niskoenergetska školska dvorana u Svetoj Nedelji


Svečano otvorena niskoenergetska školska dvorana u Svetoj Nedelji

Dana 2. listopada svečano je otvorena ultra moderna školska dvorana u Rakitju, gradu Svetoj Nedelji. U središtu događanja su bili učenici škole, kojima će dvorana pružiti sasvim nove mogućnosti razvoja, a tome su prisustvovali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, potpredsjednik Sabora Željko Reiner i mnogi drugi visoki uzvanici. 

Tri godine nakon što je izgrađena zgrada škole, završena je izgradnja i trodjelne školske dvorane. Velikom debljinom toplinske izolaciji u svim građevnim dijelovima dvorane i učinkovite vanjske stolarije, toplinske potrebe zgrade dvorane su samo 49 kWh/m2, a uzme li se u obzir da se radi o visokoj zgradi, uspjeh je time još i veći. Ionako male toplinske potrebe podmiruju se iz obnovljivih izvora energije, dvije zračne dizalice topline omogućavaju zračno grijanje i hlađenje, a za grijanje potrošne tople vode koristi se energija Sunca kroz solarne kolektore. Rasvjeta dvorane je također izvedena visokoučinkovitom tehnologijom HQI-T reflektora. Ova dvorana definitivno može i mora poslužiti kao odličan primjer odgovornog gospodarenja energijom.

Djelatnici REGEA-e su bili uključeni u ovaj izniman projekt od njegovih samih početaka pripreme i iznalaženja financijskih sredstava, pa do završnog čina, energetskog certificiranja zgrade dvorane. Ponajviše treba čestitati vodstvu Grada Svete Nedelje na odličnom radu i poželiti im još mnogo sličnih projekata, a učenicima želimo da maksimalno koriste novu dvoranu te da postignu mnogo odličnih sportskih rezultata!

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top