Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Održan 5. Energetski dan Karlovačke županije


Održan 5. Energetski dan Karlovačke županije

Danas je u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić u Ogulinu održan 5. po redu Energetski dan Karlovačke županije.

U sklopu obilježavanja Energetskog dana na navedenoj lokaciji održala se konferencija za novinare tijekom koje je bio predstavljen projekt energetske obnove škole sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Karlovačke županije te su predstavljeni ostali projekti energetske učinkovitosti u Karlovačkoj županiji. Prisutnima su se obratili ravnateljica OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Anđelka Salopek, zamjenik gradonačelnika grada Ogulina Tone Radočaj, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac te župan Karlovačke županije Ivan Vučić.

U školi se također održala radionica na temu obnovljivih izvora energije u kojoj je sudjelovao 3.B razred Osnovne škole. Voditelji radionice bili su djelatnici REGEA-e koji su učenicima prezentirali važnost korištenja obnovljivih izvora energije te racionalnog korištenja energije u vidu energetske učinkovitosti. Nakon kratkog predavanja učenici su izradili likovne radove na temu obnovljivih izvora energije.

Informiranje građana grada Ogulina o ovoj temi odvijalo se u dvorištu škole gdje su dijeljeni info materijali o aktualnim projektima energetske učinkovitosti. Građane je najviše interesirao aktualni natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o energetskoj obnovi obiteljskih kuća. Osim info materijala građani su mogli vidjeti info vozilo sa sustavima obnovljivih izvora energije – solarnim panelima, kotlovima na pelete, plinskim kondenzacijskim kotlovima itd.

U foto galeriji možete pogledati neke od likovnih radova koje su učenici vrlo uspješno odradili.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top