Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Nova dva projekta vrijednosti preko 3,5 milijuna eura započinju s provedbom!


U travanjskom newsletteru najavljujemo dva nova projekta koja se provode uz financiranje programa Obzor2020, a koja su upravo započela s provedbom. Riječ je o projektima EmBuild i BioVill ukupne vrijednosti preko 3,5 milijuna Eura u kojima REGEA sudjeluje kao projektni partner, a koji će se provoditi tijekom sljedeće tri godine.

Projekt EmBuild (Empower public authorities to establish a long-term strategy for mobilizing investment in the energy efficient renovation of the building stock), vrijednosti 1.554.192,50 Eura, ima za cilj prepoznati administrativne i tehničke barijere u provođenju projekata povećanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu, s naglaskom na zgrade javne namjene. Kao ključni dionici prepoznate su lokalne i regionalne samouprave te će projektne aktivnosti biti usmjerene ka jačanju kapaciteta istih.

Projektni konzorcij čini 9 partnera iz 8 europskih zemalja, a koordinator projekta je Njemačko društvo za internacionalnu suradnju (GIZ). REGEA će provoditi aktivnosti na području Republike Hrvatske, a u početnoj fazi projekta je zadužena za vizualni i sadržajni dizajn službene Internet stranice projekta.

Projekt BioVill (Bioenergy Villages –  Increasing the Market Uptake of Sustainable Bioenergy), vrijednosti 1.998.917,50 Eura, je usmjeren na promociju i poticanje energetski samoodrživih naselja prateći iskustva i primjere dobre prakse iz Njemačke i Austrije, svojevrsnih predvodnika u osnivanju energetskih naselja. Konzorcij partnera projekta BioVill također okuplja 9 partnera iz 8 zemalja Europe dok je za provedbu projekta i ovog projekta kao koordinator zadužen njemački GIZ.

REGEA je u sklopu ovog projekta zadužena za vođenje Radnog paketa 3.- Sudjelovanje građana, lokalnih dionika i političara koji je usmjeren na uključivanje građana, JL(R)S i ciljanih naselja kako bi se osiguralo osnivanje održivih lanaca bioenergije. Radni paket 3 uključuje razne mjere kao što su izrada letka, prikupljanje podataka, osnivanje radnih skupina, provođenje anketa, organizacija otvorenih vrata i sl. Također smo zaduženi i za pokretanje službene Internet stranice projekta te za njezin vizualni i sadržajni dizajn.

Budući da su projekti tek započeli s provedbom službene stranice projekta još nisu aktivne, ali sve dodatne informacije, kao i poveznice na same projekte, možete pronaći na www.regea.org.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top