Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Znanjem do energetskih ušteda u OŠ Desinić


Započeo prvi ciklus predavanja u sklopu projekta Znanjem do energetskih ušteda. Ove godine obuhvaćene su nove škole – Desinić, Klanjec, Zabok, Bedekovčina i Stubičke Toplice.

Od 2009. godine Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske za Krapinsko – zagorsku županiju operativno provodi projekt educiranja učenika osnovnih i srednjih škola kako biti energetski učinkovit u školi i svome domu.

Znanjem do energetskih ušteda je edukativni projekt osvješćivanja učenika i profesora o obnovljivim izvorima energije, energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša. Projektne aktivnosti usmjerene su na učenike trećih razreda osnovnih škola i učenike drugih razreda srednjih škola, ali i za sve ostale polaznike nižih i viših razreda kojima će starije kolege i educirani učitelji prenositi stečena znanja.

Edukativna jednosatna radionica obuhvatila je prezentacije za učenike o obnovljivim izvorima energije, gledanje animiranog četverominutnog filma – Energy, let’s save it!, koji za cilj ima poticanje pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevnog korištenja energije te crtanje učenika na plakatu na temu Kako očuvati okoliš. Djeca su sa oduševljenjem prihvatila film te se nakon projekcije istog diskutiralo o sadržaju, porukama filma te njihovim razmišljanjima i zaključcima o ispravnom načinu korištenja energije.

Metodom radionice i promidžbom pozitivnih primjera učenici će steći novu energetsku svijest koja bi trebala rezultirati racionalnijom potrošnjom bio kojih izvora energije u njihovim školama, ali i razvijanjem svijesti o ekologiji i važnosti prirodnih resursa. Učenici su također bili educirani i o važnosti prenošenja stečenog znanja o metodama uštede energije članovima svojih obitelji i školskim kolegama. Djeca i mladi jednog će dana i sami biti u prilici da svojim ponašanjem u lokanoj zajednici budu ili dio problema ili dio rješenja, projekt Znanjem do energetskih ušteda daje im neophodna znanja i iskustva da postanu dio rješenja i da pridonesu održivom razvoju i zaštiti okoliša na razini škole, grada, županije i države.

Pratite i dalje vijesti o predavanjima naših malih i velikih školaraca diljem Krapinsko-zagorske županije.

Uskoro donosimo nove vijesti!

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top