Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Ujedinjeno Kraljevstvo – Što se zapravo dogodilo? U energetskoj politici, u zelenoj energiji i naravno – BRexit!


U trenutku koji nikada nije bio aktualniji, REGEA dovodi uglednog međunarodnog stručnjaka dr. sc. Keitha Richardsa, dugogodišnjeg pionira poticanja zelene energije u Jugoistočnoj Engleskoj i mentora i prijatelja naše Agencije koji će 14. srpnja 2016. održati predavanje u ugodnom prostoru ZGForuma u Gajevoj 27 s početkom u 10 sati.

Keith je bio predvodnik promjena u smjeru održivog korištenja energije i razvoja projekata zelene energije i čuvanja okoliša u UK više od tri desetljeća. Sudjelovao je u razvoju više od stotinu projekata održivog korištenja energije u sklopu čega je radio u okvirima Međunarodne energetske agencije – IEA, nekoliko ministarstava Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, međudržavnih programa znanstvene suradnje Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih američkih država te brojnih EU projekata.

Rođen na sjeveru Engleske, dr. sc. Keith Richards je formalnu naobrazbu i doktorat stekao na Sveučilištu u Readingu, a u povodu Kraljičinog rođendana 2005. godine dodijeljen mu je i naslov OBE – Officer of the British Empire. Posljednjih deset godina vodio je TV Energy – energetsku agenciju za Jugoistočnu Englesku koja je nagrađena uglednim nagradama – Ashden Award for Sustainable Energy za 2005. te SEEDA Sustainable Bussines Award za 2006. godinu. REGEA s ponosom ističe da je upravo TV Energy bila agencija mentor našoj Agenciji tijekom prve tri godine rada i inicijalnog financiranja od strane Europske komisije.

U svom izlaganju u Zagrebu, Keith će predstaviti trendove u energetskoj politici UK, a posebno na području zelene energije. Naravno, BRexit će biti u središtu pozornosti, a ovom prilikom će se pokušati analizirati kakve će posljedice biti za buduću energetsku politiku UK i projekte obnovljivih izvora energije.

 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top