Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Sustavi, aplikacije i proizvodi u obradi podataka  


SAP je najveći svjetski proizvođač poslovnih rješenja, a povijest ove njemačke kompanije sa sjedištem u Walldorfu započela je davne 1972. godine. Pet poduzetnih vizionara tada je imalo ideju kako iskoristiti poslovni potencijal tehnologije te je nastao SAP čije ime znači „Sustavi, aplikacije i proizvodi u obradi podataka“. Od jednog korisnika i svega nekoliko zaposlenika, SAP je tijekom godina izrastao u tehnološkog diva koji ne samo da je transformirao svijet informacijske tehnologije, već je i zauvijek promijenio način na koji tvrtke posluju. Danas SAP zapošljava 98.659 ljudi, a njegova rješenja koristi više od 437.000 korisnika u preko 180 zemalja svijeta. SAP-ovi korisnici su zaslužni za 78% svjetske proizvodnje hrane, 82 posto svih medicinskih uređaja na svijetu, a 77 posto svih svjetskih transakcija prolazi kroz SAP-ove sustave. Dodatno, kompanija se nalazi među 30 top najvrjednijih brendova na svijetu.

SAP-ova ekspertiza proteže se na čak 25 industrija i uključuje najrazličitije dijelove poslovanja, poput proizvodnje, nabave, opskrbe, upravljanja imovinom, opskrbom do rješenja za prodaju, marketing i upravljanje ljudskih resursima

Od 1995. godine SAP je prisutan i u Hrvatskoj, prvo kao franšiza, a zatim se 2001. osniva tvrtka SAP d.o.o u 100%-tnom vlasništvu korporacije čiji su korisnici vodeće domaće kompanije koje prepoznaju vrijednost tehnologije za uspjeh u digitalnoj ekonomiji. Trenutno je riječ o 250 korisnika u Hrvatskoj.

SAP podržava tvrtke u postizanju izvrsnosti u poslovanju kroz usvajanje inovativnih tehnologija te višestruko funkcionalnih poslovnih procesa koji im omogućuju ostvarivanje izvrsnih poslovnih rezultata, veću konkurentnost te pružanje besprijekornog korisničkog iskustva.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top