Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Rudan kao primjer bolje budućnosti


Tvrtka Rudan d.o.o. iz Žminja jedna je od vodećih tvrtki u području energetske učinkovitosti u Hrvatskoj. Djelatnosti tvrtke obuhvaćaju od usluge nadzora potrošnje energije i vode, preko izvođenja strojarskih radova i raznih projekata za povećanje energetske učinkovitosti, savjetovanja i pripreme za uvođenje ISO50001 norme pa do kompletnih energetskih obnova po ESCO modelu na najvećim objektima u RH.

Zapošljava preko 60 stručnjaka i terenskih djelatnika, a svoje usluge pruža na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Sjedište tvrtke je u Žminju, a poslovnice su smještene u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Tvrtka posjeduje međunarodne certifikate ISO 9001 – Sustav upravljanja kvalitetom i ISO 50001 – Sustav upravljanja energijom.

Pune 23 godine uspješno posluje. Krenuli su kao mala obiteljska tvrtka iz Žminja a dobrim razumijevanjem tržišnih prilika i sve većih potreba klijenata poslovanje se razvijalo i raslo. Tvrtka je pravu transformaciju doživjela 2000. godine kada je započela svoj prvi ESCO projekt uštede vode u brodogradilištu Uljanik u kojem je tvrtka uložila vlastita sredstva u održavanje vodoopskrbnog sustava a naplaćivala se iz postignute uštede (ujedno i prvi ESCO projekt u Hrvatskoj). Kasnije je tvrtka uspješno realizirala još mnogo takvih projekata u raznim velikim poslovnim subjektima. Slijedi razvoj niza usluga u području uštede vode koje su doprinosile kvalitetnijem provođenju projekata, a koje su prerasle u samostalne usluge koje danas zasebno nude na tržištu, npr. sustav za nadzor potrošnje vode, Aquacontrol sustav za uštedu, usluga istraživanja gubitka na vodoopskrbnoj mreži i dr…

Od 2010. godine tvrtka konstantno jača i razvija usluge u području kompletne energetske učinkovitosti razvijajući sustav za praćenje potrošnje energije, Energo Monitor – sustav za gospodarenje energijom usklađen s certifikatom ISO 50001, pružanjem usluge servisiranja termo-tehničkih sustava, savjetovanjem o ugradnji obnovljivih izvora energije…

Kako je tvrtka jačala kapacitete tako je jačalo i tržište te je 2015. godine bila spremna ući u projekte kompletne energetske obnove zgrada javnog sektora koji su razvili poslovanje na viši nivo.

Tvrtka Rudan je sa energetskim obnovama zgrada javnog sektora po ESCO modelu krenula 2015. godine energetskom obnovom bolnice Križine u Splitu, slijedila je energetska obnove opće bolnice Karlovac koja je dovršena 2016. godine, a upravo je predana i energetski obnovljena bolnica Firule u Splitu. Nakon Firula tvrtku čeka projekt energetske obnove bazena Poljud za koji su pripreme već u punom jeku.

Uštede koje su postigli na do sada realiziranim projektima kompletne energetske obnove zgrada javnog sektora dovele su do smanjenja potrošnje energije za preko 50% u tim objektima. Tako su u bolnici Križine smanjili godišnji trošak energije za 56%, a u OB Karlovac za 54%.

Danas tvrtka ima dugoročan poslovni odnos sa preko 150 tvrtki a među kojima su i najuspješnije velike hrvatske kompanije. Dugogodišnji klijenti tvrtke su mahom najuspješnije hrvatske tvrtke što zahtijeva iznimnu kvalitetu i konstantan razvoj poslovanja. Upravo su klijenti i veliko poštovanje koje imaju prema njihovim potrebama ključ uspjeha poslovanja tvrtke Rudan d.o.o.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top
Scroll to Top