Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

REGEA prva u Hrvatskoj postala službeni partner Climate KIC programa


U sklopu Climate KIC programa REGEA je 27. veljače postala službeni partner Europskog Instituta za inovacije i tehnologiju.

Climate KIC program uz potporu Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, identificira i podržava inovacije koje pomažu društvu u ublažavanju i prilagodbi klimatskim promjenama.

Dekarbonizirana, održiva ekonomija nije samo nužna za sprečavanje katastrofalnih klimatskih promjena, već predstavlja obilje mogućnosti za poslovanje i društvo. Partneri Climate KIC programa  imaju mogućnost potpora u vidu bespovratnih sredstava i udruživanja u istraživačke i inovacijske konzorcije.

EIT Climate-KIC ima više od 270 globalnih partnera koji pokrivaju sveučilišta, poslovne subjekte, gradove i nevladine organizacije, što daje neusporedivu širinu znanja i stručnosti.

Ulažu u rastuću zajednicu kako bi ubrzali tranziciju i stvorili kritičnu masu potrebnu za povećanje ponude i potražnje za rješenjima koja se bave klimatskim promjenama.

Climate KIC mreža partnera uključuje najsjajnije umove, najdinamičnije tvrtke, najvažnije strateške mislioce i gradove koji razmišljaju unaprijed i javne vlasti posvećene klimatskim aktivnostima i dekarbonizaciji kroz inovacije. Uključuje mala i srednja poduzeća i veće korporacije, startupove, diplomirane studente, istraživače, znanstvenike, gradove, javne vlasti, nevladine organizacije…

REGEA je postala ponosnim parterom i glavna zadaća bit će inspirirati i poticati na inovacije u borbi protiv klimatskih promjena; nabavljati financijska sredstva i strukturnu potporu za projekte istraživanja i inovacija; povećati vidljivost klimatskih promjena kao i svijesti o njima; pružiti pomoć pri prevođenju ideja za poslovne subjekte u ovom segmentu te biti dio učinkovite i utjecajne mreže ljudi koji rade na rješavanju klimatskih promjena.

„Na ovaj način proširujemo našu djelatnost na energetskoj učinkovitosti srodnu i neodvojivu  dimenziju vezanu uz smanjenje učinaka klimatskih promjena. Ovim nam se statusom, kojeg smo dobili prvi u Hrvatskoj i među prvim energetskim agencijama u EU, otvara niz mogućnosti za doprinos sustavnoj inovaciji vezanoj za klimatske promjene koja je nužno potrebna kako bismo ograničili rast globalne temperature na ispod 1,5C. Sustavna je inovacija moguća samo kroz suradnju svih sudionika na razinama akademske zajednice, lokalne zajednice, privatnog i javnog sektora i to je ono što ćemo raditi i što nam partnerski status omogućuje provođenjem inovativnih projekata i programa uz sufinanciranje kroz Climate KIC.“ Izjavio je dr.sc. Julije Domac, ravnatelj REGEA-e

REGEA se na ovaj način opredijelila za internu tranziciju, ali i za predvođenje sustavne promjene u društvu vezanu uz klimatske promjene.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top