Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prvi festival novog europskog Bauhausa: od 9. do 12. lipnja 2022. u Bruxellesu i diljem Europe


Od 9. do 12. lipnja Europska komisija po prvi put organizira Festival posvećen Novom europskom Bauhausu (NEB). NEB Festival je osmišljen oko tri stupa - Forum, Sajam i Fest, fizički sa sjedištem u Bruxellesu, uz organizirana događanja podjednako diljem Europe i online.

Festival Novog europskog Bauhausa okupit će ljude iz svih sfera života da istražuju, raspravljaju i sudjeluju u oblikovanju lijepe, održive i uključive budućnost.

Forum će biti predstavljen kroz inspirativnu konferenciju s nekoliko formata (od okruglih stolova do razgovora u stilu TEDx) sa svjetski poznatim govornicima, poput ​​istaknutih arhitekta kao što su Shigeru Ban, Rem Koolhaas i Stefano Boeri i brojnih drugih. Tijekom Foruma, 11. lipnja, bit će dodijeljene i prestižne New European Bauhaus nagrade.

Sajam će pružiti sjajan uvid u raznolikost aktivnosti koje se održati pod okriljem NEB-a. Neki primjeri predstavljenih projekata uključivat će lokalne laboratorije za građane ili prototipove koji će naš budući život učiniti lakšim, održivijim i ljepšim.

Fest će biti proslava NEB-a za sve kroz interakciju i sukreaciju s publikom pomoću plesa, instalacija, kazališnim i glazbenim izvedbama, znanstvenim eksperimentima i još mnogo toga.

NEB Festival će sadržavati više od 200 zajedničkih događanja – u Bruxellesu i u više od 20 država članica, s brojnim aktivnostima, od koncerata preko konferencija do festivala.

Za više informacija

Website of the Festival

New European Bauhaus

image_print

Do you like our work?
Feel free to share

Scroll to Top