Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Pridružite se 2. Master Classu upravljanja energijom


Otvoren je poziv za pridruživanje 2. Master Classu o razvoju i korištenju financijskih instrumenata. Radite li za energetsku agenciju, grad ili regiju? Prijavite se!

Master Classovi ManagEnergy imaju za cilj educirati energetske agencije, gradove, općine, regije diljem Europe vještinama i znanjem za poticanje i razvoj projekata održive energije u Europi. Osmišljeni za izgradnju kapaciteta, stručnosti i znanja osoblja energetskih agencija, ove radionice također predstavljaju priliku za umrežavanje. Nakon uspješnog prvog izdanja, ManagEnergy Master Class vraća se od kraja rujna na 3 dana intenzivne obuke o razvoju i korištenju financijskih instrumenata. Master Classu možete pristupiti online i uživo.

Prva online sesija održat će se 27. rujna ujutro, druga sesija predviđena je u Bruxellesu  10. i 11. listopada, a treća će se također odviti online 25. listopada. 

Format predavanja uključuje vježbe rješavanja problema, radionice, studije slučaja i gostujuća predavanja agencija i organizacija relevantnih za energetska ulaganja.

Sadržaj i ciljevi modula

Cilj ovog modula je razviti temeljne vještine i kompetencije energetskih agencija, gradova, općina i regija za korištenje različitih financijskih mehanizama, modela i instrumenata za provedbu projekata održive energije.

Poseban fokus bit će stavljen na financijske mehanizme za tri vrste projekata (model provedbe u zagradi):

  • Modernizacija ulične rasvjete (Smart-EPC model)
  • Dubinska rekonstrukcija javnih i stambenih zgrada (PPP i razni EPC modeli)
  • Izgradnja integriranih i samostalnih PV sustava i drugih tehnologija obnovljivih izvora energije (PPA model).

Program će pružiti pregled financijskih mehanizama i instrumenata, s naglaskom na vrste potpore koju energetske agencije mogu pružiti kako bi projekti mogli napredovati od ideje do provedbe. Predstavit će se alati i rješenja za financiranje i ponuditi studije slučaja uspješne primjene modela financiranja diljem Europe. Modul će se oslanjati na iskustva i znanja iz niza relevantnih i uspješnih EU inicijativa i projekata.

Modul će se fokusirati na projekte s razinama ulaganja u regiji od 10 do 30 milijuna eura, jer se oni vrlo dobro uklapaju u trenutno dostupne PDA sheme (LIFE PDA pozivi kao i ELENA program).

Ovaj Master Class će održati stručnjaci iz Regionalne energetsko-klimatske agencije  Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) uz podršku gostujućih predavača.

Dostupna financijska potpora

Sudionicima se daje financijska potpora (do maksimalno 550 €) za putne troškove i troškove smještaja. Sudionici koji završe majstorske tečajeve primit će digitalnu značku koja potvrđuje njihovo sudjelovanje.Zainteresirani za prijavu? Ispunite obrazac za prijavu sada kako biste osigurali svoje mjesto!

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top