Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Održivo financiranje i provedba projekata energetske učinkovitosti


Četiri okrugla stola, dvije panel rasprave i mnoštvo zanimljivih sugovornika očekuje vas 15. svibnja na prvom događanju projekta SMAFIN Expanded Održivo financiranje i provedba projekata energetske učinkovitosti projekta.

Događaj organizira REGEA u suradnji sa Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, a održat će se u hotelu Esplanade u Zagrebu s početkom u 9 sati.

Na panel raspravama razgovarat ćemo o sektoru građevinarstva i ulaganjima te o financiranju klimatski neutralnih i klimatski otpornih zgrada. Četiri okrugla stola pružaju priliku da odaberete temu koja vas najviše zanima, o kojoj biste najviše željeli naučiti ili pak u kojoj imate najbolja iskustva za podijeliti drugima. Teme okruglih stolova kojima će moderirati stručnjaci s područja bavit će se one-stop-shop-ovima, tehničkom pomoći za projekte, digitalnim alatima, financijskim instrumentima i standardima te preprekama i prilikama za građane.

SMAFIN Expanded okrugli stol nije samo trenutak za razmjenu iskustava već i za zajedničko identificiranje svih ključnih prepreka i izazova koje potencijalno koče ili usporavaju dobre projektne priče.

Sudionici iz sektora financija steći će dublje razumijevanje rizika i prilika povezanih s ulaganjima u energetsku učinkovitost dok će sudionici iz javnog sektora ojačati sposobnost oblikovanja politika koje potiču ulaganja u energetsku učinkovitost i obnovu zgrada, održivi razvoj i upravljanje okolišem. Cilj je i da ESCO tvrtke i drugi stručnjaci za energetsku učinkovitost otkriju nove načine provedbe kako bi aktivno sudjelovali i uspjeli na tržištu energetske učinkovitosti.

Ključna govornica događanja je Ursula Hartenberger, glavna tajnica Climate Positive Europe Alliance (PEA) koja će pružiti pregled održivih financija s naglaskom na ESG i EU taksonomiju.

Pridružite nam se na prvom u nizu nacionalnih okruglih stolova SMAFIN Expanded u Hrvatskoj, prijavite se i aktivno sudjelujte na SMAFIN Expanded okruglom stolu.

Zajedno, možemo napraviti razliku, jedna po jedna zgrada do ostvarenja cilja.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top