Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Održan prvi sastanak Tematske koordinacijske točke Saveza Alpe-Jadran


Održan prvi sastanak Tematske koordinacijske točke Saveza Alpe-Jadran

U prostorima Međimurske županije u Čakovcu je u četvrtak 12. lipnja održan prvi sastanak Tematske koordinacijske točke za energiju i okoliš u okviru Saveza Alpe-Jadran. Pod predsjedanjem Međimurske županije, navedena Tematska koordinacijska točka zadužena je za organizaciju i razvoj tematske mreže na svim razinama (javnoj, privatnoj, na razini civilnog društva itd.), pomaže i podupire razvoj i provedbu energetskih projekata te stvara komunikacijsku platformu u potrazi za partnerima, mogućnostima financiranja i ostalim specifičnim projektnim potrebama.

Tema sastanka bila je zajednička suradnja te dogovor o budućem načinu rada kako bi se što bolje iskoristile mogućnosti koje pruža sudjelovanje u Savezu, kao što su zajedničke aktivnosti, sudjelovanje u projektima, organizacija događanja i sajmova.

Krapinsko-zagorska županija, od kraja prošle godine ušla je u ovu organizaciju te se opredijelila za rad u okviru tema gospodarstva, turizma, obrazovanja, energije i zaštite okoliša. Tim povodom, djelatnica Agencije – Ivana Horvat sudjelovala je u radu na temu energije i zaštite okoliša u sklopu čega je predstavila iskustva Krapinsko-zagorske županije na navedenim područjima.

Mario Klobučarić direktor Međimurke energetske agencije i predsjednik Tematske koordinacijske točke za energiju i okoliš predstavio je rad vlastite energetske agencije te potencijal Međimurja u pogledu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Sastanku je uz članove iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske nazočio i g. Thomas Pseiner, glavni tajnik Saveza Alpe-Jadran.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top