Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Naši predavači na prvom Master Classu u Bruxellesu!


U sklopu EU ManagEnergy inicijative u Muzeju stripova u Bruxellesu upravo je u tijeku prvi Master Class na kojem prisustvuju 24 sudionika iz 12 zemalja.

Master Class je trodnevni trening za direktore i ključne stručnjake europskih energetskih agencija koji bi im kroz tri modula trebao pružiti sve potrebne informacije i znanje za pokretanje i vođenje složenih investicijskih projekata, otvaranje novih tržišta i sudjelovanje u energetskoj tranziciji svojih regija i država. Modul 1 održava se od 19. – 21. veljače na temu Otvaranje tržišta, a ManagEnergy mentori – dr. sc. Seamus Hoyne (Limerick Institute of Technology), Paul Kenny (Tipperary Energy Agency) i mr. sc. Velimir Šegon (Sjeverozapadna Hrvatska Regionalna Energetska Agencija) provest će sudionike kroz sljedeće teme:

  • Kako otvoriti tržište i razviti projekte unutar svoje regije te potaknuti investicije energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije?
  • Kako definirati glavne pojmove vezane uz financiranje projekata (IRR, NPV, trošak kapitala, analiza / upravljanje financijskim rizikom itd.) i ocijeniti financijsku održivost projekata odgovarajuće razine i složenosti?
  • Uloga banaka i njihovih kriterija za kreditiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije?
  • Različite faze upravljanja projektima (nabava, financije i ugovori) i ulogu energetske agencije u svakoj fazi;
  • Ocjena mogućnosti za agregaciju projekata unutar svoje energetske agencije i regije (one-stop shops)

Za vrijeme trajanja Modula 1 prikazat će se tri primjera dobre prakse – prvi dan predstavljen je REGEA-in projekt NEWLIGHT sufinanciran iz programa ELENA, a druga dva dana predstavit će se irski projekt  Superhomes – od pilota do programa, te francuski projekti Picardie Pass i 2020Together.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top