Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Manifest gradova za grijanje i hlađenje bez fosilnih goriva


Dekarboizacija grijanja i hlađenja bit će presudna u održavanju visoke razine energetskog i klimatskog djelovanja. Gradovi su u samom središtu promjene koja se treba dogoditi na ovom planu, koristeći pravu kombinaciju rješenja.

Sredinom srpnja EU će izdati ključne prijedloge za rješavanje pitanja dekarbonizacije grijanja i hlađenja – takozvani paket Fit for 55. To je kritičan trenutak jer će ovaj zakonodavni paket odrediti smjer politika grijanja i hlađenja u EU za desetljeća koja dolaze.

Dekarboizacija grijanja i hlađenja bit će presudna u održavanju visoke razine energetskog i klimatskog djelovanja. Gradovi su u samom središtu promjene koja se treba dogoditi na ovom planu, koristeći pravu kombinaciju rješenja, uključujući obnovljive izvore energije, kružno gospodarstvo (npr. otpadne topline) i infrastrukturu (kao što su mreže daljinskog grijanja i hlađenja).

Kako bi osigurali da potrebe grada i vodeća uloga budu uzete u obzir u ovom ključnom trenutku za budućnost grijanja i hlađenja, Celsius Cities, DHCitiesEnergy Cities i FEDARENE okupili su se kako bi podržali Manifest gradova za grijanje i hlađenje bez fosilnih goriva.

grijanje i hlađenje bez fosilnih goriva REGEA 01

Manifestu se pridružilo više od 20 gradova širom Europe među kojima je Pariz, Madrid, Stuttgart, Vukovar, Karlovac, Poreč, Latvia i brojni drugi.

Gradovi i lokalne samouprave iz cijele Europe mogu podržati Manifest gradova. Cilj ove europske inicijative je izgraditi gradski pokret za grijanje i hlađenje bez fosilnih goriva tijekom 2021. godine.

I vaš grad može podržati Manifest gradova!

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top