Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Europska urbana inicijativa (EUI) objavila Poziv na dostavu prijedloga za potporu projektima Novog europskog Bauhausa


EUI je službeno pokrenuo svoj prvi poziv za inovativne akcije s proračunom od 50 milijuna eura za potporu projektima Novog europskog Bauhausa kako bi pružio opipljive, stvarne primjere intervencija Novog europskog Bauhausa (NEB). Poziv je otvoren do 19. siječnja 2023. u 14:00 ČET.

Gradove se poziva da razmotre četiri sljedeće teme koje imaju najveći potencijal za stvaranje inovativnih rješenja i stvaranje jasnog demonstracijskog učinka za poticanje korištenja kohezijske politike u urbanim područjima:

  • Izgradnja i obnova u duhu cirkularnosti i ugljične neutralnosti
  • Očuvanje i preobrazba kulturne baštine
  • Adaptacija i transformacija zgrada za pristupačna stambena rješenja
  • Regeneracija urbanih prostora

Svaki projekt može dobiti do 5 milijuna eura sredstava ERDF-a.

Podrška podnositeljima zahtjeva

Tajništvo EUI-ja pomagat će prijaviteljima tijekom poziva za dostavu prijedloga.

Podrška uključuje:

EUI-IA Smjernice

Saznajte više o kontekstu i razlozima koji stoje iza uspostave EUI – Inovativne akcije, pravila i procedure vezane uz generiranje i razvoj projekta, prijavu i odabir, početnu fazu i ugovaranje, komponentu prijenosa, provedbu projekta, prihvatljivost izdataka te komunikaciju i kapitalizaciju projekta.

Seminari za kandidate

Seminari za kandidate održavaju se na četiri različite lokacije u Europi: Bruxelles, Beč, Sofija i Vilnius. Pridružite se Tajništvu EUI-ja u jednom od ovih gradova kako biste saznali više o našem prvom pozivu, imali individualne konzultacije i umrežili se s gradovima diljem Europe!

Online kolektivne sesije pitanja i odgovora

Tri sesije pitanja i odgovora održat će se online. Svaka sesija trajat će 120 minuta i imat će tematski fokus. Online seminari održat će se u listopadu, studenom i prosincu. Sve online sesije bit će snimljene i dostupne na web stranici EUI-ja.

Konzultacije jedan na jedan

Tajništvo EUI-ja omogućilo je ograničeni broj termina za online konzultacije jedan na jedan. Cilj ovih konzultacija je pružiti dodatnu jasnoću i podršku podnositeljima zahtjeva o tome kako se prijaviti za financiranje, kako definirati plan rada, proračun, rezultate i komponentu prijenosa te kako upravljati EUI projektom. Povratne informacije o izvedivosti i strateškoj prirodi prijedloga projekta nije moguće dati. Rezervacije za konzultacije su prema načelu tko prvi dođe. Prijave za konzultacije jedan na jedan otvaraju se 2. studenog 2022.

Alat za samoprocjenu

„Alat za samoprocjenu“ jednostavan za korištenje odražava ključne zahtjeve koje treba imati na umu prije podnošenja projektnog prijedloga EUI – Innovative Actions. Odgovaranjem na 15 pitanja imat ćete priliku dobiti korisne savjete i uputu na relevantna poglavlja Smjernica EUI-IA koja biste trebali konzultirati kako biste poboljšali svoj prijedlog projekta do uspješne prijave.

Saznajte više i prijavite se na poziv na: www.urban-initiative.eu/calls-proposals/first-call-proposals-innovative-actions

Photo credit @EUI

image_print

Do you like our work?
Feel free to share

Scroll to Top