Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Domac otvorio svečanost dodjele regionalne nagrade Energiochi u Abruzzu


Domac otvorio svečanost dodjele regionalne nagrade Energiochi u Abruzzu

U svojstvu predsjednika FEDARENE i kao izaslanik Europske komisije, ravnatelj Agencije dr. sc. Julije Domac danas je u Pescari otvorio deveto izdanje dodjele nagrade Energiochi

Obrazovni program i regionalno natjecanje u znanju djece i mladih o zaštiti okoliša i čistoj energiji Energiochi provodi se u talijanskoj regiji Abruzzo već devetu godinu, a ovaj je uspješni koncept prenesen i u Francusku, Grčku i Španjolsku. Na završnoj svečanosti i dodjeli nagrada u Peskari sudjelovalo je gotovo 3.000 djece, nastavnika, ali i lokalnih gradonačelnika i načelnika općina koji su svaki pratili svoje škole i vrtiće. Tijekom svake godine u programu sudjeluje preko 10.000 mladih regije Abruzzo svih uzrasta – od dječijih vrtića do srednjih škola, a program je poznat širom Europe.

Na svečanosti su se prisutnima uz ravnatelja Agencije Domca obratili i Giovanni Chiodi, predsjednik regije Abruzzo region te monsignor Bruno Forte, nadbiskup za Chieti-Vasto, a Domac je tom prilikom izjavio – Regija Abruzzo danas je ovom svečanosti spojila ono najvažnije, djecu i mlade – našu budućnost, znanje i održivost.

 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top