Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Webinar: Financiranje obnove zgrada


Mnogi promotori projekata – javna tijela, pojedinci ili tvrtke – nemaju vještine i kapacitete za uspostavu, provedbu i financiranje ambicioznih niskoenergetskih projekata i projekata čiste energije. Zbog toga je Europska komisija uspostavila nekoliko alata za pomoć predlagačima projekata u financiranju energetske obnove zgrada. Naš će se webinar usredotočiti na dvije od njih: pomoć za razvoj projekta (PDA) i usluge obnove kuća, obje financirane u okviru programa Obzor 2020.

Pomoć u razvoju projekta (PDA) podržava sve aktivnosti potrebne za pripremu i mobilizaciju ulaganja u projekte održive energije, uključujući izgradnju tehničke, ekonomske i pravne stručnosti potrebne za razvoj projekta.

Projekti koji se financiraju u okviru teme Integralna energetska obnova optimizirat će usluge potrebne tijekom procesa obnove, smanjiti troškove obnove i poboljšati uvjete financiranja energetske obnove. Razvijene usluge trebale bi pokrivati ​​cijelo “putovanje korisnika” od tehničke i društvene dijagnostike, tehničke ponude, ugovaranja radova, strukturiranja i pružanja financija, do praćenja radova i osiguranja kvalitete.

Martin Eibl predstavit će webinar prezentirajući glavne značajke PDA i integralne energetske obnove. Ravnatelj REGEA-e i predsjednik FEDARENE-a dr.sc. Julije Domac i član FEDARENE Roberta Casapietra podijelit će svoja iskustva s PDA-om u svojim regijama.

Tražite li načine za financiranje projekata obnove zgrada? Pridružite nam se 8. travnja za obećavajući webinar moderiranih priznatih stručnjaka!

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top
Scroll to Top