Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U sklopu Sajma energetske učinkovitosti održana Streetlight EPC radionica


OBJAVIO/LA: LUKA ŠAFAR

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, gđa. Anka Mrak Taritaš na Zagrebačkom je Velesajmu 22. travnja 2015. godine svečano otvorila Sajmove energetske učinkovitosti. Ove godine se na velesajmu u zajedničkom terminu održavaju tri specijalizirana sajma: Interklima, Energetika i Zelena gradnja.

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske se kao partner uključila u program 3. Međunarodnog sajma energetike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora stručnim predavanjima na temu Ugovora o energetskim uslugama (EPC- Energy Performance Contracting) u graditeljstvu i javnoj rasvjeti. Radionicu je otvorila pomoćnica ministrice graditeljstva i prostornog uređenja gđa. Borka Bobovec i ravnatelj Agencije dr.sc. Julije Domac, a djelatnici Agencije Velimir Šegon i Ivan Pržulj su predstavili aktivnosti na dva međunarodna projekta vezana uz navedenu temu- EESI2020 i Streetlight-EPC. Oba projekta su sufinancirana od strane programa Inteligentna energija za Europu te uključuju konzorcije renomiranih stručnjaka iz cijele Europe.

U sklopu održane Streetlight-EPC radionice sudionici su informirani o provedenim sastancima radnih skupina te su predstavljeni rezultati rada radnih skupina – Metodologija za provođenje detaljnih energetskih pregleda, Dokumentacije za nadmetanje i Ugovor o energetskom učinku.

Izlagački i stručni program sajma stavlja naglasak na energetski štedljive tehnologije i sustave opremanja objekata, povećanje svijesti o korištenju energije, energetskoj učinkovitosti i mjerama uštede energije. Na sajmu izlaže 106 izlagača iz 11 zemalja.

Ciljevi sajma su prezentacija novih tehnologija i sustava (grijanje, hlađenje, klimatizacija, obrada pitkih voda, energetika s naglaskom na obnovljive izvore energije, održiva gradnja), okupljanje struke, povezivanje dionika, edukacija i stručno usavršavanje te promicanje održivog razvoja i društveno odgovornog ponašanja

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top