Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Širimo znanje i iskustvo preko granice!


Širimo znanje i iskustvo preko granice!

Danas je Agenciju posjetila delegacija Federacije Bosne i Hercegovine iz Unsko-sanskog kantona na čelu s ministrom za građenje, prostornog uređenja i zaštitu okoliša, g. Tahirom Nuhićem. Područje njihova zanimanja bilo je usmjereno na energetiku i zaštitu okoliša, a Agenciju su posjetili s ciljem upoznavanja njenog rada, načinima provođenja i financiranja energetskih projekata te primjerima dobre prakse upravljanja i gospodarenja energijom na lokalnoj i međunarodnoj razini.

Tijekom sastanka posebno je istaknuta važna uloga uvođenja mjera povećane energetske efikasnosti kao i međusobno povezivanje i razmjena iskustva dvaju partnera, a postignuta je i buduća suradnja glede implementacije projekata kao što su ugradnja kotla na pelete (biomasa) i ESCO sistem financiranja.

U proteklih šest godina Agencija je svojim rezultatima rada prepoznata ne samo na nacionalnoj nego i na međunarodnoj razini, a dokaz tome je upravo i obraćanje predstavnika Federacije BIH našoj Agenciji kako bi s njome razmijenili brojne ideje i iskustva u provedbi energetskih projekata i započeli potencijalnu projektnu suradnju.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top