Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Croatian district heating sector support facility

Projektni sastanak i studijski posjet u Karlovcu

Posjet Gradskoj toplani Karlovac odvio se u sklopu sedmog projektnog sastanka koji je održan 23.11.2023. godine u Karlovcu. Projektnim partnerima predstavljen je ITU projekt revitalizacije vrelovodne mreže u gradu Karlovcu u sklopu kojeg je zamijenjeno 15,7 km trase vrelovoda (31,4 km cijevi), revitalizirana oprema vrelovodnog dijela toplinskih podstanica, modernizirane crpke pogona distribucije sustava za kemijsku pripremu vode te je ugrađen centralni upravljački sustav za vođenje i nadzor mreže.

Provedbom projekta značajno se povećala učinkovitosti sustava distribucije toplinske energije, stvorili su se preduvjeti za cjelonoćno grijanje te je dovršena priprema za uvođenje obnovljivih izvora energije u proizvodni pogon.

Partneri su izmijenili iskustva vezano uz provedbu investicijskog projekta, režime rada toplane nakon obnove mreže, a Energo je predstavio prednosti cjelonoćnog grijanja.

image_print

Financirano od strane Europske Unije kroz projekt ID 101076428. Izneseni su stavovi i mišljenja samo mišljenja autora i ne odražavaju nužno stajališta Europske unije ili CINEA-e. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Scroll to Top