Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Ponovljen uspjeh hrvatskih gradova na 5. EUCF pozivu!


Hrvatski gradovi su još jednom ostvarili odličan rezultat na petom pozivu European City Facility, s čak 5 dobitnika financijske i stručne potpore koja će im omogućiti izradu investicijskih koncepata za visokovrijedne energetske projekte te, uz pomoć REGEA-e, jačanje kapaciteta lokalnih samouprava za provedbu energetske tranzicije.

Na javnom, kompetitivnom pozivu koji je bio otvoren od travnja do lipnja 2023 godine, pravo sudjelovanja imali su svi europski gradovi i skupine gradova s usvojenim klimatskim ili energetskim planovima. Gradovi iz Republike Hrvatske sudjelovali su u okviru kategorije ”Središnja i istočna Europa” zajedno s lokalnim jedinicama iz 12 drugih zemalja članica. U sklopu EUCF poziva potpisani su ugovori s čak 65 gradova i općina.

Hrvatski dobitnici željene potpore u iznosu od 60.000 eura su gradovi: Biograd na Moru, Đakovo, Ludbreg, Ogulin i Otočac. Čestitamo dobitnicima koji su se tako pridružili postojećoj skupini domaćih EUCF gradova u kojoj se, od prvog poziva, nalazi čak 15 hrvatskih gradova!

Svi ostali sudionici koji na drugom pozivu nisu ostvarili pravo na financijsku pomoć, mogu ponovno pokušati s prijavom na aktualni šesti poziv EUCF inicijative koji traje od 15. siječnja do 15. ožujka 2024. Više informacija na službenoj poveznici.

Šesti po redu poziv za prijavitelje otvoren je od 15. siječnja do 15. ožujka 2024. Za dodatne informacije o inicijativi EUCF, kriterijima za prijavu na otvoreni poziv, vrsti pomoći koju možete očekivati te novostima u odnosu na prošle pozive – prijavite se na informativni webinar koji će se održati u srijedu, 24. siječnja u 10 sati.

Pridružite nam se na informativnom webinaru, koji će se održati online, 24. siječnja s početkom u 10:00 sati.

Prijava je nužna za sudjelovanje na seminaru – stoga vas ovim putem pozivamo da popunite PRIJAVNI OBRAZAC do kraja dana u ponedjeljak, 22. siječnja.

PREUZMITE PROGRAM: Program_Šesti nacionalni EUCF webinar za hrvatske gradove i općine

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top