Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Obišli smo demonstracijsku prugu dekorativne rasvjete sakralnog objekta u Jastrebarskom


Obišli smo demonstracijsku prugu dekorativne rasvjete sakralnog objekta u Jastrebarskom

U sklopu projekta VARČUJ/ŠTEDI, koji se provodi u programu prekogranične suradnje IPA SI-HR, održan je stručni obilazak demonstracijske pruge dekorativne rasvjete crkve Svetog Nikole u Jastrebarskom. Ovim obilaskom instalacije dekorativne rasvjete crkve u Jastrebarskom zaokružena je cjelina stručnih obilazaka osnovnih vrsta javne rasvjete instaliranih u sklopu IPA Varčuj/Štedi projekta. U Općini Krško instalirana je demonstracijska pruga javne rasvjete prometnice dok je u Gradu Zaprešiću rekonstruirana rasvjeta šetnice.

Crkva je rasvjetljena LED reflektorima s optikom usmjerenog svjetlosnog toka te sustavom automatske regulacije. Ukupna investicija u rekonstrukciju rasvjete crkve iznosila je oko 120.000,00 kn te je 85% od toga iznosa osigurano kroz bespovratna sredstva IPA projekta. Kroz planirane i izračunate uštede u potrošnji električne energije uložena investicija vraća se u periodu od 2 godine. Više informacija o instaliranim svjetiljkama u Info letku.

Stručnom obilasku demonstracijske pruga prisustvovali su partneri projekta iz Slovenije (Općine Krško, Lokalne energetske agencije Dolenjska- Posavje- Bela Krajina, Lokalne energetske agencije Spodnje Podravje, Fakultet elektrotehnike Sveučilišta u Ljubljani) te Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Grad Zaprešić i domaćin Grad jastrebarsko kao Hrvatski predstavnici u projektu.

Informacije o projektu te proizašli materijali dostupni su na Internet stranicama www.varcuj-stedi.com.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top