Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Ne propustite se prijaviti na Master Class


Umrežavanje energetskih agencija, razmjena znanja i iskustva, vođene radionice iz kojih kao rezultat proizlaze novi projekti i nove investicije. Sve to nudi ManagEnergy MasterClass, a mi najavljujemo još jedan u nizu.

Modul 2 ManagEnergy Master Classa otvoren je za aplikacije, a prva radionica za ovaj Modul održat će se 19. i 20.-21. rujna 2018. u Bruxellesu.

Na prethodno održanom Master Classu reakcije su bile i više nego pozitivne kao i sami rezultati. Naime, energetske agencije na ovaj način međusobno mogu povezati projekte i uvećati investicije.

„To je značajna prilika za nas da se na lokalnoj razini usporedimo s ostalim energetskim agencijama”, izjavio je Matteo Mazzolini iz energetske agencije Friuli Venezia Giulia u Italiji. Sylvain Godinot, iz ALEC-a Lyon (Francuska), također je istaknuo aspekt umrežavanja kao i nova znanja o financiranju projekta koje je stekao: “Došao sam na Master Class kako bi se agencija angažirala u financijskim aspektima projekata, ESCO-a i ugovaranje energetske učinkovitosti na primjer “. Predstavnici Europske komisije (DG ENER i EASME) također su bili prisutni kroz sva tri dana održavanja Master Classa što mu daje dodanu vrijednost, a sudionicima priliku da postave prava pitanja.

Nakon dva vrlo uspješna ManagEnergy Master Classa, okrećemo se novom modulu i novoj temi.

Modul 2 će se prvenstveno fokusirati na privatno financiranje, dubinsko razumijevanje banaka i investitora, inovativne financijske alate i strukture koje Energetske agencije (ili njihovi dionici) možda trebaju razmotriti u kontekstu takvih pristupa financiranju.

Modul je koncipiran na rad u grupama, angažiranom sudjelovanju, a očekuju vas i gostujući govornici. Posebno pozivamo sve sudionike Modula 1 da se ponovo jave i aktivno sudjeluju, iako sudjelovanje na Modulu 1 nije uvjet za Modul 2.

Budući da je dostupno samo 25 mjesta, preporučamo da što prije priložite prijavu. Dostupna je financijska potpora za pohađanje. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno kontaktirajte inicijativu ManagEnergy na info@managenergy.eu.

Podsjetimo ManagEnergy je inicijativa Europske komisije koja pomaže regionalnim i lokalnim energetskim agencijama da postanu lideri energetske tranzicije i povećanju održivih ulaganja u regijama i gradovima. U konzorcij je uključena i REGEA.

Sve informacije potražite na https://managenergy.eu/

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top