Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Naš projekt ponovo među najboljima u Europi!


Naš projekt ponovo među najboljima u Europi!

8. travnja 2014. Gradonačelnik Grada Jastrebarskog g. Zvonimir Novosel primio je u sklopu konferencije IEECB’14 europsku GreenLight nagradu za sudjelovanje u našem projektu IPA Varčuj-štedi

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti gradonačelnik jedinog grada u Hrvatskoj dobitnika jedne tako prestižne nagrade koju prepoznaje Europska komisija. Povelju s ponosom nosim u ured, a građani dobivaju poboljšanje života u gradu – do čak 83% godišnje smanjujemo potrošnju električne energije u javnoj rasvjeti, ­ izjavio je gradonačelnik Novosel nakon dodjele nagrade u Frankfurtu.

Projekt je proveden u sklopu Operativnog projekta IPA Slovenija -­ Hrvatska 2007. ­ – 2013., a hrvatske sudionike – gradove Jastrebarsko i Zaprešić koordinirala je naša Agencija. Na projektu ukupne vrijednosti od 493.346,35 eura sudjelovalo je sedam partnera, četiri sa slovenske i tri sa hrvatske strane, od čega je operativnim programom IPA sufinancirano 85% Na osnovi iskustava iz ovog provedenog projekta, Grad Jastrebarsko priprema projekt modernizacije rasvjete svih sakralnih i povijesnih objekata na svom području. Time bi se tridesetak objekata opremilo upravo LED rasvjetom.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top