Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Financiranje projekata rekonstrukcije sustava javne rasvjete


Financiranje projekata rekonstrukcije sustava javne rasvjete

Tijekom proteklog tjedna djelatnici Regionalne energetske agencije prisustvovali su prvom sastanku projekta StreetLight EPC.  Među 18 partnera projekta iz 9 različitih zemalja diljem Europe razmjenjena su iskustva u području rekonstrukcije sustava javne rasvjete. Naglasak StreetLight EPC projekta je na poticanju uspostave EPC tržišta (eng. Energy Performance Contracting – Ugovor o energetskom učinku), kao inovativnog modela financiranja rekonstrukcije sustava javne rasvjete.

Zagrebačka županija i REGEA, kao partneri projekta uspostaviti će informativni centar gdje će na jednom mjestu biti dostupne sve informacije bitne za provedbu EPC modela financiranja. Centar će pružati savjete za jedinice lokalne samouprave (kao vlasnike sustava javne rasvjete i kao korisnike EPC usluge) i za potencijalne tvrtke kao pružatelje usluge EPC modela financiranja.

Projekt StreetLight EPC je sufinanciran od Europske unije u okviru programa Inteligentna energija za Europu. Projekt je započeo u travnju 2014. godine i trajati će do 31. ožujka 2017. godine.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top