Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dodjela nagrada za najuspješnije likovne radove


Dodjela nagrada za najuspješnije likovne radove

Danas se u konferencijskoj dvorani Krapinsko-zagorske županije, održala završnica projekta Znanjem do energetskih ušteda. Krapinsko-zagorska županija te REGEA zajedno provode projekt Energiochi, koji je poznat širom Europe, a u kojem svake godine sudjeluje preko 10 tisuća mladih, svih uzrasta – od dječjih vrtića do srednjih škola. U sklopu projekta organizirano je likovno natjecanje namijenjeno učenicima do 4. razreda osnovnih škola. Tema natjecanja bila je  energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije – Kako štedim energiju.  Tim povodom REGEA je u suradnji sa Krapinsko-zagorskom županijom organizirala svečanu dodjelu nagrada za najuspješnije likovne radove.

Prisutne je na samom početku pozdravila Ivana Horvat, pomoćnica Ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u uspješnoj provedbi natječaja. Dobitnicima je uputila iskrene čestitke, a mentorima i profesorici koja je ocjenjivala radove zahvalila se na uloženom trudu i energiji. Riječ je prepustila profesorici Vesni Kranjec Čižmek iz srednje škole Krapina koja je zaprimila 53 likovna rada, istaknula je da izbor za najbolje radove za prva tri mjesta nije bio lagan. U svom obraćanju naglasila je važnost edukacije o racionalnom korištenju energije od najmlađe dobi, maštovitost i kreativnost, iskazana kroz te radove, govore o visokoj svjesnosti kod djece o održivom razvoju i racionalnom korištenju energije, koja postaje energija dječje radosti. To je jedini način da naši mladi jednog dana postanu korisne, učinkovite i djelotvorne sastavnice sustava o održivom razvoju, očuvanju okoliša te da se odgovornim ponašanjem brinu o prirodnim resursima.

Nakon prigodnog obraćanja prof. Čižmek, uslijedio je pozdravni govor domaćina Krapinsko-zagorske županije, zamjenice Župana Jasne Petek. Zamjenica Župana zahvalila je svima na dolasku, te kazala da  suradnja sa REGEA-om i školama u Krapinskoj zagorskoj županiji koji provode različite oblike energetskih programa i projekata doprinosi povezanosti i stvaranju prostora za međusobno pomaganje, što u konačnici dovodi do bržeg i djelotvornijeg pokretanja pozitivnih promjena. Međusobnim udruživanjem širi se pozitivna energija koja ohrabruje druge da se uključe u edukaciju učenika, nastavnika i roditelja o prednostima, važnostima i mogućnostima održive energije i primjeni mjera energetske učinkovitosti. Organiziranjem ovakvih projekata i programa u školama, lokalnim zajednicama, gradovima, pridonosi se širenju pozitivnih promjena u primjeni energetske učinkovitosti, zaštiti i očuvanju okoliša. Nakon pozdravnog govora zamjenice Župana, uslijedila je podjela vrijednih nagrada za učenike, mentore i profesoricu Čižmek.

Treće mjesto pripalo je Heleni Horvat, učenici 4. razreda OŠ Mače, drugu nagradu osvojila je Ana Cerjak, učenica 4. razreda OŠ Budinščina, dok je prvu nagradu osvojila Karla Videk, učenica 4. razreda OŠ Bedekovčina. Nagrade je dobitnicima uručila zamjenica Župana, Jasna Petek. Svi radovi nagrađenih učenika biti će izloženi u prostorijama područnog ureda Agencije u Krapini.

Energetska učinkovitost u svijetu danas je pokazatelj stupnja tehnološkog razvoja i energetske osvještenosti što utječe na gospodarski, okolišni i socijalni razvoj cjelokupnog društva. Cilj ovog programa i likovnog izražavanja je da obrazovanje za održivim razvojem, očuvanjem okoliša i racionalnim korištenjem energije treba započeti od ranog djetinjstva, poukom kad se male ruke slože sve se može.

Od srca čestitamo nagrađenim učenicima, njihovim mentorima te profesorici koja je dala svoj stručan doprinos u ocjenjivanju radova. 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

REGEA-BIJELI-01

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske

GLAVNI URED
Andrije Žaje 10
10 000 Zagreb
T +385 1 3098 315
F +385 1 3098 316

URED KARLOVAC
Jurja Haulika 14
47 000 Karlovac
T +385 (0)47 649 450

URED BRAČAK
Bračak 4
49210 Zabok
T +385 (0)49 658 550

KONTAKT ZA MEDIJE
Ivana Belić
ibelic@regea.org
 

OIB/VAT broj: HR93298204867
IBAN:HR8423600001101998301,  Zagrebačka banka d.d.
SWIFT: ZABAHR2X

Pratite nas!

Prijavi se na newsletter

Scroll to Top