Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

CitizEE webinar


Vrijeme & Lokacija

EUROCROWD i CitizEE organiziraju webinar za izgradnju kapaciteta za javna tijela i zainteresirane strane o tome kako crowdfunding može pomoći u stvaranju lokalnih shema financiranja građana. Otkrit ćemo kako javna tijela mogu proaktivno uključiti građane u odluke o javnom financiranju i suinvestiranju.

Oko 40% ukupne potrošnje energije u EU-u koristi se u građevinskom sektoru, a 36% ukupnih emisija stakleničkih plinova u EU dolazi iz zgrada. Na temelju najboljih praksi ovaj će webinar pružiti uvid u mogućnosti ulaganja građanima putem platformi za crowdfunding, omogućujući učinkovitije korištenje javnih sredstava uz podršku građana.

Webinar je organiziran u okviru projekta CitizEE koji sufinancira EK, a koji ima za cilj razvoj, testiranje i evaluaciju shema financiranja od strane građana za energetsku učinkovitost. Mehanizmi financiranja od strane građana, poput skupnog financiranja ili zajedničkog financiranja, bit će usklađeni s instrumentima javnog financiranja. Obje se mogu kombinirati s platformama za građanska ulaganja koje podupire Europski fond za strateška ulaganja (EFSU).

Predavač: Velimir Šegon, zamjenik ravnatelja REGEAe

Moderator: Oliver Gajda, izvršni direktor, EUROCROWD

Prijave: Zoom

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top