Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

2015. godina – Međunarodna godina svjetla


Kroz proglašenje Međunarodne godine svjetla i povezanih tehnologija UN je prepoznao važnost podizanja globalne svijesti o tome kako tehnologije bazirane na svjetlu promoviraju održivi razvoj i daju rješenja za globalne izazove u energetici, obrazovanju, poljoprivredi i zdravstvenom sektoru

OBJAVIO/LA: LUKA ŠAFAR

Rasvjeta igra ključnu ulogu u našim svakidašnjim životima i obavezno je multidisciplinarna grana znanosti u 21. stoljeću. Uzrokovala je revoluciju u medicini, otvorila put međunarodnoj komunikaciji preko Interneta te nastavlja biti u centru pažnje pri povezivanju kulturnih, ekonomskih i političkih aspekata globalnog društva.

Programi u sklopu Međunarodne godine svjetla će promovirati poboljšanje javnog i političkog razumijevanja centralne uloge svjetlosti u modernom svijetu te obilježavati značajne godišnjice u 2015. godini – od prvih istraživanja optike prije 1 000 godina do otkrića u optičkim komunikacijama koja pokreću Internet danas.

Ova Međunarodna godina svijetla će okupiti mnoge različite zainteresirane strane uključujući znanstvena društva i udruženja, obrazovne ustanove, tehnološke platforme, neprofitne organizacije i partnere iz privatnog sektora.

http://www.light2015.org/Home.html

 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top