Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Završna konferencija projekta LC Districts


U sklopu LC Districts projekta, financiranog iz Interreg Europe programa, završena je druga faza. U drugoj fazi regije koje su sudjelovale u projektu implementirale su Regionalne akcijske planove. Iako je veliki dio projektnih aktivnosti bio znatno pod utjecajem globalne pandemije COVID-19 virusa, druga faza projekta bila je uspješna i regije su bile uspješne u realizaciji mjera predviđenih Regionalnim akcijskim planovima.

U listopadu ove godine održan je u Briselu posljednji sastanak partnera na projektu. Na sastanku su partneri razmijenili iskustva u implementaciji akcijskih planova. Partneri su se na sastanku izjasnili na koje je načine razmjena iskustva u sklopu projekta doprinijela razvoju samih akcijskih planova, ali I sadašnjih I budućih projektnih aktivnosti.

Završna konferencija projekta održana je 11. Listopada, a domaćin je bila regija Marche, jedan od partnera na projektu. Na konferenciji je sudjelovalo više od 40 sudionika, predstavnika različitih sektora, što osobno, što putem video veze jer je sam događaj bio hibridan.

Konferenciju su moderirale Barbora Vlasatá, predstavnica Tehničkog Sveučilišta Prag I Beatriz San Martín, predstavnica španjolskog partnera Nasuvinsa.

Uvodno se prisutnima obratio g. Javier Etayo, predstavnik regije Navarra, kratko predstavivši LC Districts projekt I jedan od rezultata projekta – LC Districts Roadmap.

Nakon uvoda, uslijedile su kratke, trominutne prezentacije sviju od 5 regija koje su partneri u projektu, u kojim je prezentirano iskustvo implementacije Regionalnih akcijskih planova.

Završnoj konferenciji nazočila je I predstavnica programa Interreg Europe, gđa. Charo Camacho, službenica za politike u Zajedničkom tajništvu. Predstavila je mogućnosti suradnje na Interreg Europe programu za razdoblje 2021. – 2027.

Na kraju konferencije detaljno su predstavljeni rezultati projekta iz dvije regije. Prvo su g. Tomislav Novosel I g. Miljenko Sedlar iz Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske predstavili njihovo iskustvo iz procesa integracije mjera energetike I klime u process prostornog planiranja. Nakon njih je g. Jose Costero, predstavnik Gradskog Vijeća grada Pamplone predstavio njihova iskustva I izazove iz procesa energetske obnove objekata.

Konferenciju je zatvorila gđa. Izaskun Abril, glavna direktorica za urbano planiranje u Vladi Navarre, naglasivši važnost međuregionalnih projekata, razmjenu iskustava I znanja.

Bilo je zadovoljstvo ponovno imati priliku sresti se osobno, predstaviti rezultate projekta I diskutirati o budućim suradnjama na projektima. Vjerujemo da su rezultati projekta dobri, važni I da se mogu primijeniti u ostalim regijama Europe.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top