Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Zagrebački energetski tjedan


U duhu održavanja devetogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se od 07. do 12. svibnja 2018. održati 9. Zagrebački energetski tjedan.

Pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba, Zagrebački energetski tjedan nosi snažnu poruku:

„Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.

Poruka poziva na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Posebno ističemo međunarodnu konferenciju pod nazivom „Gradovi – predvodnici u energetskoj tranziciji“ koja će se održati u srijedu, 09. svibnja 2018., s početkom u 10.00 sati, u dvorani Tehnološkog parka, Paviljon 12 Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15.

U sklopu bogatog programa međunarodne konferencije devetog po redu Zagrebačkog energetskog tjedna, kojem će prisustvovati preko stotinu sudionika, održat će se tri panel rasprave na kojima će sudjelovati ključni ljudi iz svijeta politike, učinkovitog upravljanja energijom te zaštite okoliša.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top
Scroll to Top