Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Zagrebački energetski tjedan


U duhu održavanja dugogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom Vas pozivamo da budete dio jubilarnog 10. zagrebačkog energetskog tjedna koji će se održati od 13. do 19. svibnja 2019.

Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima na području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih sati nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Veliku ulogu u realizaciji Zagrebačkog energetskog tjedna imaju resorna ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, strukovne komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim stručnim predavačima i stručnjacima, želi se omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnima u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobna interakcija sa sudionicima te idealna priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Posebno mjesto i ove godine zauzet će međunarodna konferencija Smart evolucija – inovacijama prema održivosti koja će se održati 15. svibnja 2019.  u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICERU) na Zagrebačkom velesajmu na kojoj će sudjelovati i stručnjaci iz REGEA-e. Raspravljat ćemo o novoj energetskoj politici Hrvatske i EU-a, inovativnim elementima poticanja energetske obnove – izazovima i mogućnostima, inovativnim mehanizmima financiranja za projekte energetske učinkovitosti – europskim i hrvatskim iskustvima te inovativnim mehanizmima za projekte energetske učinkovitosti.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top
Scroll to Top