Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vodeći finski gospodarski medij o nama: Projekti REGEA-e kao pozitivan primjer ulaganja


Vodeći finski gospodarski medij o nama: Projekti REGEA-e kao pozitivan primjer ulaganja

Taloussanomat – vodeće finske novine o gospodarskim temama čije online izdanje bilježi i 700 000 posjetitelja tjedno navodi projekte energetske učinkovitosti kao dobre strane Hrvatske

Finske gospodarske novine broj jedan, Taloussanomat (u vlasništvu najveće medijske grupacije na području Skandinavije – Sanome) nisu optimistične kad je riječ o gospodarskoj slici Hrvatske naspram nove europske obitelji u koju smo pristupili u srpnju. No u opsežnoj reportaži pod nazivom ‘New problem child’ navode i prednosti: visoko educiranu populaciju, povoljan geografski položaj te dobru infrastrukturu.

Kao pozitivan smjer u kojem se Hrvatska kretala i prije samog pristupanja Europskoj uniji navodi se REGEA-in projekt vezan uz energetsku učinkovitost – ponovno je istaknuto pozitivno ulaganje od milijun i pol kuna upravo u poboljšanje energetske učinkovitosti škola na području Krapinsko-zagorske županije.

Iako se u reportaži kao ‘usko grlo’ provedbi projekata navodi i pretjerana birokracija lokalne samouprave – ovaj projekt koji je REGEA provela u suradnji sa Županijom dokazuje upravo suprotno.

 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top