Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

V. Šegon u Saboru: Osigurajte subvencije!


V. Šegon u Saboru: Osigurajte subvencije!

Kao predstavnik Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, Velimir Šegon, Zamjenik ravnatelja, jučer je pažnju prisutnih saborskih zastupnika usmjerio na nužnost definiranja podzakona vezanih uz energetiku te potrebu za državnim subvencijama u području toplinske energije.

Marie Donnelly, visoka predstavnica Europske komisije iz Opće uprave za energetiku, također je ukazala na pojednostavnjenje procedure kao jedne od ključnih mjera politike provođenja natječaja te stvaranja regionalnih tržišta putem suradnje susjednih zemalja. Na nužnost subvencija osvrnula se i gđa Donnelly: Obnovljivi izvori su uspjeh u Europskoj uniji, a potpore trebaju slijediti uspješne projekte.

Podsjetimo, Hrvatski sabor jučer je uz EUFORES, mrežu EU parlamentaraca organizirao panel diskusiju pod nazivom Koje mogućnosti Hrvatskoj pružaju obnovljivi izvori energije? koja je, uz zastupnike, predstavnike Ministarstva gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, okupila ključne aktere na području obnovljive energije u Hrvatskoj.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top