Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Urbana mobilnost 3.0 u Hrvatskoj?


Prvi dan Europskog tjedna mobilnosti započinjemo događajem "Urbana mobilnost 3.0 u Hrvatskoj?", kojemu je u fokusu primjena naprednih tehnologija u postizanju održive urbane mobilnosti, prvenstveno umjetne inteligencije(AI), Internet-of-Things (IoT) i Blockchain-a (BlkChn).

Kao i mnoge druge, industrija mobilnosti nije pošteđena brzog tehnološkog napretka i inovacija,  što je često u raskoraku s mogućnostima gradova i regija. Iako primjena digitalnih tehnologija pruža nebrojene mogućnosti, istovremeno postavlja nove i značajne izazove za sve dionike ekosustava urbane mobilnosti. Međutim, jasno je: AI, IoT i BlkChn, uz rast udjela alternativnih oblika energije, čine okosnicu održivih sustava mobilnosti sutrašnjice.

Interaktivna radionica koja će se održati 16. rujna od 16:30 sati, u dvorani Indigo poslovnog centra Wespa spaces, želi okupiti inovatore i poduzetnike voljne podijeliti mišljenja i iskustva o digitalizaciji sektora urbane mobilnosti u Hrvatskoj, ali i druge zainteresirane.

Kroz druženje i ležeran razgovor svih prisutnih želimo istražiti:

  • koji su najbolji oblici suradnje lokalne i regionalne samouprave s inovatorima kako bi se premostio jaz napretka,
  • koji se izazovi mobilnosti mogu rješavati primjenom navedenih tehnologija te kako su povezani s Novim europskim Bauhausom,
  • postoji li mogućnost da rješenja temeljena na AI, IoT i Blockchainu razvijamo lokalno, a testiramo u suradnji s lokalnim samoupravama u RH.

Također želimo predstaviti vlastite s digitalizacijom povezane inicijative, te pomoći utvrditi način na koji Vas možemo uključiti, na obostrano zadovoljstvo. Iskoristite priliku i predstavite svoje ideje u posve neformalnom formatu!

Organizator radionice je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) i EIT Urban Mobility Hub Hrvatska, a aktivnost se provodi u okviru projekta NEB4INNOVATION i Europskog tjedna mobilnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti slanjem potvrde dolaska na e-adresu pgrgasovic@regea.org do 15. rujna 2022.. Promotivni letak možete preuzeti ovdje.

Pridružite nam se na interaktivnom druženju s ciljem zajedničkog koraka prema Urbanoj mobilnosti 3.0, očekujemo Vas!

Program događaja:

  • 16:00 – 16:30 Okupljanje sudionika
  • 16:30 – 17:0 Mogu li Novi europski Bauhaus i EIT Urban Mobility pomoći digitalizirati urbanu mobilnost? (Petra Grgasović, Simona Tršinar, Marko Zlonoga)
  • 17:00 – 17:30 Diskusija: Napredne tehnologije za učinkovitiji prijevoz roba i tereta (svi prisutni)
  • 17:30 – 17:45 Pauza
  • 17:45 – 18:15 Diskusija: Napredne tehnologije za upravljanje ponašanjem sudionika sustava mobilnosti (svi prisutni)
  • 18:15 – 18:45 Diskusija: Napredne tehnologije za dodanu vrijednost javnog prostora (svi prisutni)
  • 18:45 – … Networking.
image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top