Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uključivanje banaka i mobiliziranje privatnih investicija u energetskom sektoru


U Briselu, od 19. do 21. rujna 2018. godine održan je drugi trodnevni trening tzv. ManagEnergy Masterclass pod nazivom Uključivanje banaka i mobiliziranje privatnih investicija u energetskom sektoru.

Kroz 17 sati interaktivnih treninga koje su vodili stručnjaci iz područja računovodstva, financija i bankarstava te predstavnici Europske komisije, aktivno su sudjelovali predstavnici europskih energetskih agencija te lokalnih i regionalnih samouprava s ciljem stjecanja znanja u području financija i računovodstva kao i poboljšanja suradnje i komunikacije s relevantnim dionicima iz privatnog sektora.

U sklopu treninga, predavanje su održali profesorica Ursula Walther iz Berlinskog Instituta za poslovnu ekonomiju, gospodin Bach predstavnik KfW banke te predstavnici Europske komisije; gospodin Christoph Milin i gospodin Michele Sansoni.

Kroz trodnevni trening polaznici su savladali osnovne financijske izvještaje kao što su račun dobiti i gubitka, bilanca stanja i izvještaj o novčanom toku te su se upoznali sa mogućnostima privatnog i javnog financiranja projekata. Trening je poslužio kao sjajna prilika za razmjenu znanja i iskustava između europskih energetskih agencija vezano uz energetske projekte, a svakako će koristiti polaznicima i u budućem radu s ciljem što kvalitetnijeg planiranja poslovnih aktivnosti i projekata vezanih uz održivo korištenje energije.

Trodnevni trening održan je u sklopu ManagEnergy inicijative – potpore koju Europska komisija pruža energetskim agencijama, regijama, gradovima i svim ostalim dionicima aktivnim u području održivog korištenja energije na lokalnoj i regionalnoj razini od 2002. godine. ManagEnergy inicijativa potiče investicije u projekte održivog korištenja energije, a u sklopu inicijative planirano je osam trodnevnih treninga za energetske agencije u Briselu te 21 dvodnevna radionica za dizanje kapaciteta u izabranim energetskim agencijama širom Europske unije.

Inicijativa je započela u lipnju 2017. godine, a za izvođenje ovako zahtjevnog zadatka Europska komisija izabrala je projektni konzorcij koji je pretežno hrvatski – konzorcij zajednički koordiniraju Limerick Institute of Technology i REGEA, a sudjeluje i FEDARENE, Berlinska energetska agencija, Energetska agencija Gornje Austrije, Tipperary energetska agencija te dvije hrvatske tvrtke – IT specijalisti Cognita i Millenium promocija.

Sve o događanjima i budućim edukacijama i treninzima koje se održavaju u sklopu ManagEnergy inicijative kao i najnovijim vijestima iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije možete doznati na služenoj web stranici: www.managenergy.net

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top
Scroll to Top