Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Karlovačkoj županiji održan Energetski dan


Povodom Energetskog dana Karlovačke županije dodijeljena prestižna nagrada “Energy Globe” te je svečano puštena u rad nova kotlovnica na biomasu

U utorak 3. srpnja održan je Energetski dan Karlovačke županije koji je svečano obilježen dodjelom nagrade “Energy Globe” te otvaranjem još jedne u nizu kotlovnica na biomasu u školama.

Karlovačkoj županiji i Regionalnoj energetskoj agenciji Sjeverozapadne Hrvatske direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher – Ertl uručila je prestižnu međunarodnu nagradu „Energy Globe“ za najuspješniji projekt u Hrvatskoj „ Zelena energija“. Radi se o projektu kojim se u školama Karlovačke županije fosilna goriva za grijanje objekata zamjenjuju ekološki prihvatljivim gorivima na biomasu.

U sklopu spomenutog projekta završena je rekonstrukcija kotlovnice u Srednjoj školi Duga Resa koja je povodom obilježavanja Energetskog dana u Karlovačkoj županiji i puštena u rad.

Karlovačka županija rekonstruirala je već četiri kotlovnice na lož ulje i ugradila kotlove na drvnu sječku, a ukupna vrijednost ovih projekata iznosi 5,2 milijuna kuna, kombinirajući razne izvore financiranja.

Rekonstrukcija kotlovnice u Srednjoj školi Duga Resa financirana je u sklopu europskog projekta Renew Heat koji je financiran iz programa prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora s ciljem razvoja tržišta biomase. Investicija je vrijedna više od 1,5 milijuna kuna, a generirati će uštede od oko 150 tisuća kuna godišnje koje će biti namijenjene za podizanje standarda škola u Karlovačkoj županiji.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top