Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Svečani završetak crowdfunding kampanje u Klanjcu


Svibanjskim svečanostima kojima se tradicionalno obilježavaju dani grada Klanjca pridodan je još jedan nesumnjivo veliki događaj: proslava uspješnog završetka kampanje „Zdraviji školski obroci za naše đake!“.

Neumornim radom djelatnika Osnovne škole Antuna Mihanovića koji su pokrenuli i osmislili kampanju zajedno s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske, prikupljeno je 40.000 kuna donacija kojima će se pokrenuti jedan sasvim novi trend zdravijih životnih navika. Sredstva su iskorištena za nabavu energetski učinkovite parno-konvekcijske pećnice, izgradnju dječjeg eko-vrta te provedbu edukacijskog programa tijekom narednih godina.

Kupnjom parno-konvekcijske pećnice u O.Š. Antuna Mihanovića planiraju raznolikiji jelovnik za učenike, korištenje manje masnoća pa time i zdraviju prehranu, ali i ostvarenje energetske uštede.

Uštedu će koristiti za razvijanje novih odgojno-obrazovnih programa vezanih uz sport, ekologiju i prehranu.

U osnovnoj školi Antuna Mihanovića znaju da su prehrambene navike stečene u djetinjstvu navike koje ostaju za cijeli život, a parno – konvekcijska pećnica njihov je početak u usvajanju novih navika.

Novu energetski učinkovitu pećnicu službeno je pustio u pogon gradonačelnik grada Klanjca g. Zlatko Brlek koji se i sam, zajedno s ukupno 74 donatora aktivno uključio u ovu crowdfunding kampanju. Tom je prilikom i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske za svoj doprinos ovom projektu dobila i posebno priznanje.

Uspješnim završetkom druge kampanje na Croenergy platformi može se zaključiti kako crowdfunding kao model financiranja projekata energetske učinkovitosti itekako ima svijetlu budućnost u Hrvatskoj. Daljnji razvoj i promociju ovog modela financiranja REGEA će nastaviti putem novih europskih projekata eCentral i NEW FINANCE te Citizenergy, Crowd-Fund-Port i CrowdStream kojeg provode naše partnerske organizacije.

Crowdfunding platforma croenergy.eu pokazatelj je kako se i što sve može angažiranjem lokalne zajednice. Naš cilj uvijek je jedan – pomoći javnim ustanovama da realiziraju svoje projekte.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top