Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Sustainable Energy Investment Forums


Vrijeme & Lokacija

Nacionalni okrugli stol o financiranju mjera energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj organizira Europska komisija u suradnji s REGEA-om te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Nacionalni okrugli stol sastoji se od uvodnog plenarnog zasjedanja, tematske paralelne sjednice te zaključnog plenarnog zasjedanja.

Očekuje se uključenje ključnih aktera iz Republike Hrvatske, predstavnika Europske komisije, sektora industrije/usluga/građevine, javnih i komercijalnih banaka, energetskih agencija, organizacija za podršku poduzetništvu, energetskih stručnjaka kao i znanstveno-istraživačkih djelatnika.

Cilj Nacionalnog okruglog stola o financiranju korištenja obnovljivih izvora u Republici Hrvatskoj je potaknuti dijalog između ključnih hrvatskih dionika na temu poboljšanja dostupnosti financijskih sredstava za investicije u projekte obnovljivih izvora energije, a u svrhu podrške provedbe Integriranog nacionalnog energetskog i klimatskog plana (National Energy and Climate Plan (NECP)) kroz Plan oporavka i otpornosti (Recovery and Resilience Plan) te u skladu s Planom ulaganja za europski zeleni plan (Green Deal Investment Plan), a uz potporu programa kao što su InvestEU i Fonda za pravednu tranziciju (Just Transition Fund) u razdoblju od 2021. do 2027. godine.

*Ovaj događaj organiziran je od strane Europske klimatske, infrastrukturne i okolišne provedbene agencije (the European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency (CINEA)) u okviru inicijative Sustainable Energy Investment Forums, financirane u sklopu the EU Horizon 2020 programa

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top