Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Studijska posjeta delegacije iz Srbije


Studijska posjeta delegacije iz Srbije

Danas su Agenciju posjetili predstavnici Grada Beograda i ostalih jedinica lokalne samouprave, polaznici programa ReEneregija -za održivo upravljanje lokalnim zajednicama s ciljem upoznavanja rada Agencije, načinima provođenja i financiranja energetskih projekata te primjerima dobre prakse upravljanja i gospodarenja energijom na lokalnoj i međunarodnoj razini. 

Budući je studijska posjeta Agenciji od prošle godine za polaznike programa ReEnergija bila izuzetno korisna zbog prenesenog znanja, ideja i iskustva, današnji studijski posjet upravo našoj Agenciji po drugi puta organizirao je Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole u partnerstvu sa Zakladom Fridrich Ebert. Polaznicima programa ReEnergija predstavljeni su aktualni projekti koje Agencija provodi na lokalnoj,nacionalnoj i međunarodnoj razini kao i rezultati tih projekata. Pobliže su predstavljeni projekt Revitalizacije i energetske obnove Donjeg grada, Masterplan javne rasvjete Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te Ugovorna prodaja topline u Karlovačkoj županiji.

Projekt ReEnergija izvodi se kroz obuku predstavnika lokalne samouprave, civilnog društva i medija za bolje razumijevanje i aktivno uključivanje te praćenje procesa energetskog planiranja na lokalnoj razini, unapređenje suradnje i razmjenu znanja sa sudionicima iz regije Zapadnog Balkana te razvijanje praktično-političkih preporuka za unaprjeđenje građanske participacije u kreiranju energetske politike.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top
Scroll to Top