1

Stručno putovanje na energetski sajam u Wels

Stručno putovanje na energetski sajam u Wels

U organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, hrvatska delegacija, petu godinu za redom uputila se na Energetski sajam u Wels u Austriji koji se održava u sklopu svjetski poznatog skupa World Sustainable Energy Days, Wels 2014.

Prvog dana putovanja, 27. veljače 2014. godine, predstavnike županija, općina i gradova sjeverozapadne Hrvatske te energetskih agencija dočekali su u Gospodarskoj komori Gornje Austrije u Linzu predstavnik veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji g. Silvio Kus, te ravnatelj Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu iz Zagreba Mr.sc. Roman Rauch.

Nakon srdačnog dočeka, hrvatska delegacija sudjelovala je na dva predavanja pod nazivima „Pametni grad Linz“ i Clean Motion  Offensive“. U sklopu prvog predavanja kojeg je održao Dr. Horst Steinmüller, predstavnik Energetskog instituta Sveučilišta Johannes Kepler u Linzu prezentiran je model energetski održivog grada tzv. Smart City Linz. Na drugom predavanju kojeg je održao projektni menadžer tvrtke Automobil Cluster gospodin Michael Langgner predstavljen je model klastera u automobilskoj industriji u Austriji s naglaskom na širenje tržišta električnih automobila.