1

Stručna radionica u sklopu projekta BioHeatLocal

Stručna radionica u sklopu projekta BioHeatLocal

Dana 25. ožujka 2015. godine, u sklopu projekta BioHeatLocal, održat će se stručna radionica na temu Korištenje toplinske energije iz biomase za zgrade javne namjene – mogućnosti za privatne šumovlasnike i poduzetnike,  u Plavoj dvorani u Donjoj Stubici, Toplička 10. Predstavnici Agencije, Hrvatskih šuma i Savjetodavne službe održat će niz predavanja koja će obuhvatiti teme kao što su tehnologije proizvodnje drvne sječke i izračun cijene u ovisnosti o udjelu vlage, mehanizmi prodaje topline iz drvne sječke, privatne šume u Republici Hrvatskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te sabirno logistički centri za biomasu.

Stručna radionica je otvorenog tipa, a sve zainteresirane molimo da najave svoj dolazak na e-mail adresu sbardak@regea.org .

Projekt drvna biomasa za regionalni razvoj (akronim: BioHeatLocal) je projekt u sklopu IPA operativnog programa Slovenija – Hrvatska 2007 – 2013. Općeniti cilj projekta je povećano i poboljšano iskorištavanje drva lošije kvalitete za energetske svrhe, utemeljeno na uspostavi lokalnih proizvodnih lanaca. Koordinator projekta je Gozdarski Inštitut Slovenije iz Ljubljane, a partneri sa slovenske strane uključuju, Lokalnu energetsku agenciju Dolenjska – Posavje –Bela Krajina iz Krškog, Lokalnu energetsku agenciju Spodnje Podravje iz Ptuja i Kmetijsko gozdarski zavod Maribor. Partneri s hrvatske strane su Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatske šume d.o.o.