Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Stručna radionica u sklopu projekta BioHeatLocal u Karlovcu


Stručna radionica u sklopu projekta BioHeatLocal u Karlovcu

U srijedu, 8. travnja 2015. godine, u sklopu međunarodnog projekta BioHeatLocal, održat će se treća po redu stručna radionica na temu Korištenje toplinske energije iz biomase za zgrade javne namjene – mogućnosti za privatne šumovlasnike i poduzetnike. Radionica će se održati u prostorijama Obrtničkog centra u Karlovcu na adresi Jurja Haulika 14. Tom prilikom, stručnjaci iz REGEA-e, Hrvatskih šuma i Savjetodavne službe održat će niz predavanja na temu korištenja drvne biomase od tehnologija proizvodnje, mehanizama prodaje topline do uspostave sabirno-logističkih centara uzevši u obzir specifičnosti šumskog područja u Karlovačkoj županiji. 

Prethodno održane radionice okupile su predstavnike jedinica lokalne samouprave, projektante, privatne šumovlasnike i drvni sektor općenito. Zajedničkim snagama kroz aktivno sudjelovanje dionika razmijenjeno je znanje i iskustvo na svim razinama, ali i iskazan interes za provođenjem projekata ovoga tipa. 

U cilju daljnjeg širenja znanja te međusobnog povezivanja ključnih dionika na projektima vezanima uz drvnu biomasu, ovim putem pozivamo sve zainteresirane strane da svojim dolaskom i sudjelovanjem doprinesu stvaranju preduvjeta budućim projektima na području Karlovačke županije.

Molimo da svoj dolazak najavite na sljedeće kontakt podatke: Saša Bardak, REGEA, sbardak@regea.org , 091/3885 428. 

Općenito, projekt Drvna biomasa za regionalni razvoj (akronim: BioHeatLocal) provodi se u okviru operativnog programa Slovenija – Hrvatska 2007 -2013.. Općeniti cilj projekta je povećano i poboljšano iskorištavanje drva lošije kvalitete za energetske svrhe, utemeljeno na uspostavi lokalnih proizvodnih lanaca. Koordinator projekta je Gozdarski Inštitut Slovenije iz Ljubljane, a partneri sa slovenske strane uključuju, Lokalnu energetsku agenciju Dolenjska – Posavje –Bela Krajina iz Krškog, Lokalnu energetsku agenciju Spodnje Podravje iz Ptuja i Kmetijsko gozdarski zavod Maribor. Partneri s hrvatske strane su Hrvatske šume d.o.o. i REGEA.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top