Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

REAL RIS ljetna škola

Što je REAL RIS ljetna škola?

Ljetna škola REAL RIS međunarodni je događaj koji će se održati u Šibeniku od 22. do 26. srpnja 2024. godine.

Naziva REAL RIS Summer School: “Co-creation for Innovation”, škola se bavi izazovima prelaska obalnih gradova na ekonomiju s nultom emisijom ugljika, posebno u segmentu mobilnosti.

Glavni cilj je educirati studente i mlade stručnjake o planiranju i provedbi mjera usmjerenih na klimatski održivu mobilnost u obalnim gradovima, s naglaskom na iskorištavanje postojećih ili stvaranje novih inovativnih koncepata, proizvoda i usluga, uz korištenje prednosti interdisciplinarnog i međunarodnog timskog rada.

Sveučilišni studenti, mladi stručnjaci, mentori, predstavnici industrije te malih i srednjih poduzeća uključit će se u jedinstveni program koji spaja sve strane Trokuta Znanja, omogućujući dionicima da uče jedni od drugih i zajednički stvaraju rješenja.

Škola će također podići svijest među nastavnim osobljem u sustavu visokog obrazovanja o aktivnostima i uslugama koje nudi EIT Urban mobility, te izazovima i prilikama za izgradnju održivih rješenja urbane mobilnosti, kao i razvoja gradskih prostora pogodnih za ugodan život.

Tko može sudjelovati?

REAL RIS traži studente posvećene rješavanju izazova urbane mobilnosti. Prijaviti se mogu studenti bilo kojeg obrazovnog smjera, uz uvjet da su završili najmanje drugu godinu prvostupničkog studija u Hrvatskoj ili Latviji.

Prijave mladih stručnjaka također su dobrodošle, ako su diplomu u sustavu visokog obrazovanja stekli nakon 1. siječnja 2023. godine.

REAL RIS ohrabruje prijavu osoba bilo kojeg roda i poziva sve podjednako da doprinesu stvaranju inovativnih koncepata i ideja. Budući da će se program provoditi na engleskom jeziku, sudionici moraju posjedovati visoku razinu znanja engleskog jezika, visok stupanj motiviranosti te predanost aktivnom sudjelovanju tijekom trajanja škole.

Kako se prijaviti?

Prijave se mogu podnijeti između 29. veljače i 29. travnja (23:59 ČET) putem online obrasca za prijavu. Razmatrat će se samo prijave napisane na engleskom jeziku, poslane putem online obrasca i zaprimljene unutar roka.

Zašto sudjelovati?

Šibenik je jedan od najstarijih hrvatskih gradova, smješten na istočnoj obali Jadranskog mora i uz ušće rijeke Krke. S populacijom oko 40.000 stanovnika, grad je poznat po svojoj kulturnoj i prirodnoj baštini. Naime, Šibenik je jedini grad u Hrvatskoj i jedan od rijetkih gradova u svijetu s dva spomenika uvrštena na UNESCO-v popis zaštićene kulturne baštine.

Ljetna škola REAL RIS nevjerojatna je prilika za rješavanje stvarnih izazova gradskih područja, upoznavanje kreativnih i ambicioznih vršnjaka te učenje od mentora iz akademskog i javnog sektora, nevladinih organizacija, poduzetništva i industrije! Bit će to nezaboravno iskustvo koje će pridonijeti Vašem profesionalnom i osobnom razvoju.

Sve glavne aktivnosti ljetne škole REAL RIS odvijat će se u Tvrđavi sv. Ivana, gdje se nalazi kampus. Opremljen je interaktivnim učionicama i konferencijskim dvoranama. Tu je i četrnaest spavaonica, tri potpuno opremljene učionice, prezentacijski prostor te prostorije za blagovanje, druženje i odmor. Prekrasni zalasci sunca i pogled koji oduzima dah također su uključeni u program škole!

Kome se javiti u slučaju pitanja?

Magdalena Makar, projektna asistentica u ODRAZ,  magdalena@odraz.hr (Hrvatska)

Petra Grgasović, voditeljica ključnih projekata u REGEA, pgrgasovic@regea.org (Hrvatska)

Sintija Tarasova-Dubkeviča, voditeljica inovacijskih projekata u VEFRESH, sintija.tarasova@vefresh.com (Latvija)

Scroll to Top