Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

REAL RIS City

REAL RIS City je paket aktivnosti usmjeren na sve dionike Trokuta Znanja, s fokusom na gradove i općine. Ključni cilj je podizanje kapaciteta lokalnih samouprava, industrije i poduzeća u Hrvatskoj i Latviji za zajednički razvoj inovacija, koje mogu poboljšati kvalitetu urbanog života. REAL RIS City će također podići svijest o programima i uslugama koje pruža EIT Urban Mobility – posebno onih povezanih s inovacijama – među ključnim dionicima u RIS zemljama. Nadalje, aktivnosti će omogućiti umrežavanje organizacija javnog sektora s uspješnim inovatorima koji razvijaju rješenja za napredak prema održivoj urbanoj mobilnosti.

Jezgra REAL RIS City paketa jest trening ‘Inovacije urbane budućnosti: Laboratoriji urbane mobilnosti za održive gradove’ kojeg je razvila agencija VEFRESH. Namijenjen je predstavnicima lokalnih samouprava te subjektima iz privatnog sektora, pružajući sveobuhvatna znanja o uspostavi, radu i dobrobitima pilot-teritorija.

Usmjeren na poticanje razvoja i primjene inovacija u urbanoj mobilnosti te poduzetničkog rasta, ovaj trening spaja temeljna znanja s primjerima iz stvarnog svijeta, uključujući iskustva VEFRESH-a u uspostavi tri pilot-teritorija u Rigi. Sudionici treninga će usvojiti osnovne alate potrebne kako bi se uspješno uspostavila kontrolirana urbana okruženja za razvoj i testiranje inovacija (tzv. Mobility Labs), potaknula suradnja, povećala učinkovitost i održivost.

Jedinstvenost ove edukacije leži u praktičnom pristupu koji nudi uvide iz stvarnog života, a može pomoći javnim subjektima i privatnim poduzećima da doprinesu inovativnim sustavima urbane mobilnosti u RIS području. Trening će se provoditi u Latviji i Hrvatskoj.

Scroll to Top