Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Renewable Energy radionice


Renewable Energy kao inicijativu provodi 6 projektnih partnera u 5 zemalja Mediteranske regije. Projekt je sufinanciran u okviru Interreg Mediteran programa, a cilj projekta je stvaranje temelja za gradove budućnosti Mediteranske regije – zelene gradove.

Kroz projekt će se provesti program jačanja kapaciteta za gradove i općine. Na tragu toga, kroz veljaču i ožujak u okviru projekta provoditi će se niz virtualnih radionica u suradnji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, projektnih partnera, sveučilišta i energetskih agencija iz Europe. Radionice su namijenjene jedinicama lokalne i regionalne samouprave, energetskim agencijama, institutima, ali i svim zainteresiranim građanima.

Na radionicama će se predstaviti alati i metodologije kao što su alati za optimiziranje sunčanih elektrana i sustava za pohranu električne energije, alati za procjenu dostupnosti šuma u zaštićenom području i mnogi drugi alati razvijeni u okviru zajednice obnovljivih izvora energije Programa Interreg Mediteran.

Osim prezentacije spomenutih alata i metodologija jedna cijela radionica biti će posvećena mogućnostima energetskog i klimatskog planiranja gradova i regija u Republici Hrvatskoj te prezentaciji izrađene Studije nove mobilnosti Općine Brdovec –  Zelenomobilni Brdovec.

Studiju pametne mobilnosti je u sklopu projekta Zelenomobilni Brdovec izradio REGEA tim sa Fakultetom strojarstva i brodogradnje i Elipsom-s.z. Kroz studiju su analizirani postojeći prometni sustavi unutar općine te su predložene mjere i modeli za njihovu reformu i optimizaciju u cilju podizanja mobilnosti građana Brdovca na višu razinu te smanjenja emisija CO2 odnosno uvođenje zelenih energetskih modela u prometne sustave. Vijeće Općine Brdovec na svojoj 31. sjednici održanoj ove godine donijelo je Odluku o usvajanju Studije.

Želite li znati više o navedenim temama, svakako Vas pozivamo da nam se pridružite na radionicama. Raspored radionica i link na registraciju za svaku radionicu dan je u nastavku.

 
Naziv radionice Datum Vrijeme Registracija
1. Radionica: Korištenje OIE integriranih u mikro-lokalne mreže* 03.02.2021. 10:00-11:30 Prijava
2. Radionica: Tri prezentacije:

1) Energetsko i klimatsko planiranje gradova i regija,

2) Studija nove mobilnosti Općine Brdovec –  Zelenomobilni Brdovec

3) Financiranje i ekonomska održivost malih sustava područnih grijanja na OIE s naglaskom na biomasu

04.02.2021. 10:00-11:30  Prijava
3. Radionica: Alati za optimiziranje sunčanih elektrana i sustava za pohranu električne energije* 10.02.2021. 10:00-11:30  Prijava
4. Radionica: Dvije prezentacije:

1) Lokalne politike za poticanje korištenja OIE – Iskustva projekta LOCAL4GREEN

2) Učinkovito, ekonomično, čisto i ekološki prihvatljivo grijanje i hlađenje u europskim kućanstvima – Projekt REPLACE

17.02.2021. 10:00-11:00 Prijava
5. Radionica: Kako planirati energetsku tranziciju otoka primjenom PRISMI metode 24.02.2021. 10:00-12:00  Prijava
6. Radionica: Alat za procjenu dostupnosti šuma u zaštićenom području* 03.03.2021. 10:00-12:00  Prijava
7. Radionica: Alat za održivo energetsko planiranje* 10.03.2021. 10:00-11:30  Prijava

Više o projektnim aktivnostima doznajte na službenim stranicama: https://renewable-energies.interreg-med.eu/

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top