Može li energetski klaster otvoriti vrata ulaganjima i razvitku gospodarstva?

Može li energetski klaster otvoriti vrata ulaganjima i razvitku gospodarstva?

Radionica okupila tvrtke i poduzetnike širom sjevorozapadne Hrvatske – od Međimurja do Dugog Sela

Prva regionalna radionica SMARTinMED projekta Razvitak malog i srednjeg poduzetništva u sektoru energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj kroz osnivanje i rad energetskih klastera održana je danas u prostorijama Zagrebačke županije.

SMARTinMED projekt (Smart Interregional Cooperation Strategy for Innovation Capacities in the Energy Sector on the MED Area) je financiran od strane Europske komisije u sklopu transnacionalnog operativnog programa Mediteran (MED). Glavni cilj projekta je jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva energetskog sektora u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i internacionalnom tržištu na Mediteranskih zemalja.

Regionalna je radionica oko stola okupila predstavnike malog i srednjeg poduzetništva energetskog sektora te prominentne stručnjake iz relevantnih hrvatskih institucija: Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske gospodarske komore, razvojnih agencija, energetskih agencija i dr.  Zanimljiva, iznimno živa diskusija rezultirala je identifikacijom glavnih prepreka razvitku malog i srednjeg poduzetništva energetskog sektora u Hrvatskoj ali i konkretnim prijedlozima za njihovo uklanjanje te načinima na koje javne institucije mogu pružati uspješnu, kontinuiranu podršku hrvatskom poduzetništvu.