Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

REGEA u društvu s najboljima – projekt SERVE dobitnik National Energy Globe Award 2012


REGEA u društvu s najboljima – projekt SERVE dobitnik National Energy Globe Award 2012

Za uspješan razvoj energetske agencije ne samo da je od velike važnosti planirati te provoditi međunarodni projekt, već je često ključan odabir projekta u kojem učestvovati kao partner. Upravo zbog toga ponosni smo da je projektu SERVE, u kojem REGEA koordinira radni paket Socio-ekonomska analiza i istraživanja, dodijeljena nagrada Energy Globe Award 2012. Energy Globe Award je jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada u području ekologije koja godišnje odaje priznanje projektima u području energetske efikasnosti te primjene obnovljivih izvora energije u 151 zemlji diljem svijeta.
Projektu SERVE – Sustainable Energy of the Rural Village Environment, financiranom  u sklopu EU programa CONCERTO, nagrada je dodijeljena na nacionalnoj razini, povodom uspješno implementiranih aktivnosti u irskoj regiji North Tipperary. Ukupno je obnovljeno 400 kuća po nisko energetskom principu te 20 zgrada komercijalne namjene, a posebno je zanimljiva inicijativa izgradnje eko-sela sa 132 stambene jedinice kojeg energijom opskrbljuje prvi sustav područnog grijanja na biomasu u Irskoj.

U sklopu radnog paketa 6 (Work package 6) REGEA je dosad proizvela studije ekonomske analize implementiranih aktivnosti te analize ESCO tržišta u Irskoj kao i mogućnosti replikacije projekta. Također, provela je i istraživanje promjene stavova lokalne zajednice te sa socio-ekonomskog aspekta istražila utjecaj projektnih aktivnosti na porast broja radnih mjesta i razvoj u regiji, obuhvativši motive i stavove svih dionika projekta – od stanovnika eko-sela, političara na regionalnoj razini, izvođača instaliranih mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima te vlasnika tih istih objekata.

REGEA u društvu s najboljima – projekt SERVE dobitnik National Energy Globe Award 2012

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top
Scroll to Top