Radovi mogu krenuti!

Renew Heat može se pohvaliti svojim prvim rezultatima u Srednjoj školi Duga Resa. Potpisani su prvi ugovori za početak radova na kotlovnici.

Danas smo obišli kotlovnicu u Srednjoj školi Duga Resa u kojoj je nadzorni inženjer u radove uveo tvrtku Mi Maris koja je prethodno sa Karlovačkom županijom potpisala ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji kotlovnice.

Ovime je započela glavna aktivnost projekta Renew Heat financiranog kroz program Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora kroz koju će se ubuduće, umjesto na lož ulje, škola zagrijavati na biomasu – sječku.

Rekonstrukcija kotlovnice vrijedna je 1,47 mil. kn, a ugraditi će se kotao snage 300 kW sa toplinskim spremnikom kapaciteta 3 000 l te ostalom pratećom opremom.

Renew Heat projekt je koji za cilj ima pokrenuti energetsku tranziciju na regionalnoj razini kroz poticanje korištenja lokalno prisutnog obnovljivog izvora energije – drva, što doprinosi energetskoj nezavisnosti, čišćem okolišu i jačanju gospodarstva. Vrijednost projekta iznosi 5,18 milijuna kuna, a provodi se u partnerstvu između REGEA-e, Karlovačke županije, Grada Cazina i Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona.

Više o projektu možete saznati na sljedećoj poveznici.